Canlı yayında Erdoğan kavgası: ''Erdoğan'ın adaylığı hukuki değil, anket firmaları sormasın''

Güncelleme:

Halk TV canlı yayınında gazeteci Orhan Uğuroğlu, "Erdoğan'ın 2023 yılında hukuki olarak aday olamayacağını" belirterek Avrasya Araştırma'nın Başkanı Kemal Özkiraz'a anket firmalarının Erdoğan’ı adaymış gibi sormalarına tepki gösterdi.

Halk TV’de dün akşam yayınlanan Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde aday olamayacağı yönünde tartışma çıktı.

Söz konusu tartışma, Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu ile Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz arasında yaşandı.

Uğuroğlu, anket şirketlerinin Erdoğan’ın aday olacakmış gibi sorular sormasına itiraz etti. Erdoğan’ın hukuki olarak aday olamayacağını söyleyen Uğuroğlu, anket firmalarının Erdoğan’ı adaymış gibi sormalarına tepki gösterdi.

Bu duruma tepki gösteren Özkiraz ise toplumda karşılık bulan isimlerin anketlere dahi edildiğini anlatırken, hukuki olarak Erdoğan aday olamasa da YSK’nın buna engel olamayacağını söyledi.

Uğuroğlu ise Erdoğan’ın aday olamayacağı konusunda ısrar ederek anket firmalarının Erdoğan propagandasına alet olduğunu aktardı.

Özkiraz ise kendisinin işine karışılmamasını isteyince stüdyoda tansiyon yükseldi. Uğuroğlu tartışmanın ardından yayını terk etmek istedi.