CHP'li isim ağlayarak anlattı !

CHP'li isim ağlayarak anlattı !

CHP'li Tanrıkulu, Güneydoğu'da yaşananları ve Kılıçdaroğlu'nun sözleri hakkında konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nun ''Başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine açıklık getirdi. Tanrıkulu şehitler ve Güneydoğu'da yaşanan sıkıntılardan bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri ve Kılıçdaroğlu'nun kan'lı ifadeleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hisarcıklıoğlu'nun TOBB Genel Kurulunda Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi.

CHP'DEN ÖZÜR DİLEYİN ÇAĞRISI

"TOBB Başkanı'nı anamuhalefet partisinden ve onun liderinden özür dilemeye çağırıyoruz. Çünkü hukuk devleti, laiklik onlar için de gereklidir. Sermaye ve iş dünyasının güvencesi de hukuk devleti ve laikliktir. Bunları unutarak iktidara yaranmak açısından bu sözlerle yanıt vermesi etik dışı olmuştur, nezaketsizdir. TOBB Başkanı haddini aşmıştır. Kendisi orada ev sahibidir. Ağır eleştirilere tahammül göstermek zorundadır. Genel Başkanımızın hiçbir sözünde hakaret yoktur, eleştiri vardır."

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine, "Çok barışçı bir dönemden geçiyoruz, Türkiye güllük gülistanlık, çok normal dönemlerden geçiyoruz, hiç kan akmıyor sanki." dedi.

TÜRKİYE BİR ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNÜŞ

Tanrıkulu, 7 Haziran seçimlerinden 1 Kasım seçimlerine kadar geçen sürede yaşananları herkesin iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, bu süreçte Türkiye'nin bir ateş çemberine dönüştürüldüğünü iddia etti. 

BAŞKANLIK REJİMİNE KANLA GİDİLMEK İSTENİYOR

Türkiye'nin bir taziye evine dönüştürüldüğünü, 1 Kasım seçimlerine gidilen süreçte ülkenin kanla, ölümle terbiye edilmeye çalışıldığını savunan Tanrıkulu, "Şimdi de 1 Kasım'dan sonra başkanlık rejimine ölümle, kanla gidilmek istenmektedir. Daha fazla ölümle, kanla başkanlık rejiminin yolları döşenmek istenmektedir.

KILIÇDAROĞLU NE DEMEK İSTEDİ?

Ölümle, kanla başkanlık rejimi Türkiye'ye dayatılmak istenmektedir. Genel Başkanımızın dikkati çektiği nokta budur. Hiç kimse Türkiye'yi ölümle, kanla terbiye etmeye, başkanlık rejimine mecbur etmeye kalkmasın." görüşüne yer verdi.

 ÇOK SAYIDA ŞEHİT VERDİK

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin AK Parti tarafından başka bir yöne çekilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, son dönemde ülkenin çok sayıda şehit verdiğini, iç göç yaşandığını, kentlerin yok edildiğini, vatandaşların çatışma ortamında kaldığını ifade etti. Tanrıkulu, "Bunların hepsinin nedeni sadece terör müdür, yoksa Türkiye'yi ölümle, kanla başkanlığa mecbur etmek midir?" diye sordu. 

BU TARTIŞMALARIN SEBEBİ...

Tanrıkulu, "Siz de aynı ifadeleri kullandınız. Aynı eleştiriler size de gelecektir" denilmesi üzerine de "Ben bunu Genel Kurulda kürsüde söyledim. Bütün bunların nedeni başkanlık rejimidir. Kendi içlerindeki tartışmaların nedeni de başkanlık rejimidir. Bunu ölümle inşa etmeye çalışıyorlar, biz de barışı savunuyoruz onlara karşı."ifadesini kullandı.