CHP'den sürpriz iddia: ''Bakanlardan biri itirafçı olabilir''

CHP'den sürpriz iddia: ''Bakanlardan biri itirafçı olabilir''
Güncelleme:

CHP'li milletvekili Ömer Süha Aldan, ABD'de devam eden Mehmet Hakan Atilla davasıyla ilgili olarak çarpıcı bir iddiada bulundu.

CHP’nin hukukçu milletvekillerinden Ömer Süha Aldan BirGün’den Sebahat Karakoyun’a verdiği röprotajda ABD'de Reza Zarrab davası olarak başlayan ancak Reza Zarrab'ın itirafçı olmasıyla birlikte Mehmet Hakan Atilla davasına dönüşen dava süreciyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

CHP’li Aldan, AK Partili 4 eski bakanın şu anda "talimatla" suskun kaldığını belirterek “Hiç belli olmaz bir de bakarsınız suçlamaların odağındaki bakanlardan birisi aniden yurtdışına çıkıp itirafçı olabilir” açıklamasında bulundu:

Ömer Süha Aldan:
“Konuşmayın, yurt dışına çıkmayın” talimatı verildiğine eminim. Bağlı oldukları mekanizmadan aldıkları bu talimata, emre uymak durumundalar. Zaten yurt dışına çıktıkları anda Sarraf ve Atilla gibi yakalanma ihtimali de var. Ama hiç belli olmaz bir de bakarsınız suçlamaların odağındaki bakanlardan birisi aniden yurtdışına çıkıp itirafçı olabilir. Öyle bir sıkışır ki “kendini aklamak, uluslar arası alanda rahatça dolaşmak istiyorsan gel itirafçı ol” önerisi yapılırsa hiç tahmin edilmeyen isimler de itirafçı olabilir.