CHP'li Dursun Çiçek de adaylığını açıkladı

CHP'li Dursun Çiçek de adaylığını açıkladı
Güncelleme:

CHP'li Dr. Dursun Çiçek, Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Başvuru sonrasında bir açıklama yapan Çiçek, “Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet temelinde verdiğimiz siyasi mücadeleyi Beyoğlu ilçemizdeki halkımıza hizmet için sürdürmek azmindeyiz. Cumhuriyet değerlerine sadık bir mücadele insanı olarak belirtmeliyim ki, seçmenin düşünce ve önerileri yerel yönetimin esasını teşkil etmelidir. Bu sebeple tüm belediye başkanı adayları ve belediye meclis üyesi adayları ön seçim veya eğilim yoklaması ile belirlenmelidir” ifadelerini kullandı.

Dursun Çiçek Kimdir?

Dr. Dursun Çiçek 1960 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Umurca köyünde doğmuştur. Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu’ndan mezun olmuştur.

1976’da girdiği ve 1980 yılında Kara Harp Okulu İşletme Bölümünden sonra, 1990 yılında Harp Akademilerinden derece ile mezun oldu. 1980 yılından itibaren TSK’nın çeşitli komuta kademelerinde görev alan Çiçek, 1990-94 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda görev yaptı.

Dursun Çiçek 1994’ten sonra 15 ay süre ile Şırnak’ta Özel Amfibi (hem kara hem denizde görev yapan) Tabur Komutanlığı görevinde bulundu. 1997 yılında Tiran-Arnavutluk’ta Çok Uluslu Kuvvet Karargâhında Plan ve Prensipler Şube Müdürlüğü yaptı. Aynı ülkede 1999 yılında Bilgi Destek Tim Komutanı olarak görev aldı. 2005 yılında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Doktorası yapt. “Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi” konulu doktora tezini 2005 yılında tamamlayan Albay Dursun Çiçek, 2004-2011 yılları arasında Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı görevini sürdürdü. FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sonucunda tutuklanmış ve 5 yıl hapis yatmıştır.

Aynı zamanda İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Dr. Dursun Çiçek, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde 25’nci ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde 26’ıncı Dönem İstanbul CHP Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştır.

 

İngilizce bilen Çiçek, evli ve 2 çocuk babasıdır.