Devlet Bahçeli: Türkeş yaşasaydı bizim gibi davranırdı

Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli, Alparslan Türkeş'in vefatının 20'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 20'nci yılı dolayısıyla Ankara Beştepe'deki anıt mezarında düzenlenen anma töreninde konuştu.

"BAŞBUĞU'UN İZİNDEYİZ, ASLA DÖNMEYECEĞİZ"

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"Karşımız çıkarılan engelleri birere birer aştık, aşmaya devam ediyoruz. Merhum Başbuğumuzun izinden yürüyoruz. Biiz durdurmaya çalışıyorlar tıpkı dün olduğu gibi. Asla vazgeçmeyeceğiz, asla dönmeyeceğiz, asla gerilemeyeceğiz.

"TÜRKEŞ YAŞAMIŞ OLSAYDI BÖYLE YAPARDI"

Merhum Türkeş bey yaşamış olsaydı aynısıyla böyle yapardı. MHP bitecek diyenlerin asıl kendileri bitmiştir. MHP artık olmayacak dedikodusu yayanların kendileri ve çevreleri yanıp kül olmuştur. İçimize fitne aşılayanlar sadece MHP'nin değil, Türkiye'nin düşmanıdır. Hiçbir hayırsız mihrak, bu büyük dava insanının istiklal aşkına set çekememiştir. Ülkücüler her zaman, ipeğe sarılmış çelik olarak tanındı. Vatan tehlikedeyse, ülkücüler sessiz kalamazdı. Pes etmedik ve her mücadelemizden zaferle çıktık. Şehitlerimizin hatıralarına leke sürmedik. Merhum Türkeş Bey'in vatan ve millet üzerine ettiği yeminlere halel getirmedik. Devlet tehlikedeyken bir köşede çekilip bekleyemezdik. Sırf bu yüzden hedef alındık. Merhum Türkeş şöyle diyordu: "Birlik olan yerde kutsiyet vardır. Tüm teşkilatlarımızda, el birliği, gönül birliği istiyorum. Birliğe bozucu, ikiliğe yol açan hiçbir davranışı kabul edemem." Biz de birliği bozanları istemiyoruz. O yaşasaydı, aynı tepkiyi gösterirdi, o aramızda olsaydı tereddütsüz tartışmasız aynı tepkiyi gösterirdi."

Seçiniz...