Erbakan, AK Parti'yi eleştirip, 2. turda kime oy vereceklerini açıkladı

Erbakan, AK Parti'yi eleştirip, 2. turda kime oy vereceklerini açıkladı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkaracaklarını, ikinci tura kalamazlar ise destek verecekleri ismi açıkladı. Erbakan, "2. tura kalırsa Tayyip Bey'i destekleriz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı.

 "Güçlendirilmiş parlamanter sistem" için çalışma yürüten 6 muhalefet partisini eleştiren Fatih Erbakan, "Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor.6'lı masada CHP'nin olması, özellikle AK Parti'den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir. Biz önce 'millet' diyeceğiz. Orada ilkeler önemli. Bizim 6'lı masayla ilgili söylediklerimiz var. Başta İstanbul Sözleşmesi var. CHP 'iktidar olursak İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz' diyor. CHP'nin sözcülerinden bir tanesi 5-6 yaşındaki 'çocukların Kur'an öğrenmesi çağdışılıktır, bunu kabul edemeyiz' demişti. Bir diğer parti Ayasofya müze olarak kalmalıydı demişti. Ekonomi ile ilgili problemlerimiz var" dedi.

"ORTAK OLMAYIZ"

AK Parti iktidarını da eleştiren Fatih Erbakan şunları kaydetti:

Advertisement

"20 senelik günah ekonomide başlıyor. Orta vadeli ekonomik programında önümüzdeki üç sene 852 milyar lira faiz ödeyeceğiz diyor. Faize ve imtiyazlı holdinglere milyar dolarları aktarıyorsunuz. Çok ciddi ekonomik günahlar var. Geçtiğimiz haftalarda Hazine 2 milyar dolar borç aldı. Yüzde 8,62 faizle aldı. Dünya üzerinde doların yıllık faizinin 8,52 olmasına insanların inanması zor. Tabiri caizse tefeci faiziyle borçlanıyorsunuz. Merkez Bankası'nın faizini düşürdüm demekle faiz düşmedi. Dünyada yüzde 8,62 ile borç alan bir hükümet faiz lobisinin en iyi dostu olması lazım. Eylemlerle söylemlerin çelişkisi var. 'Taviz vermeyiz' Kamudaki israf. 3 maaşlı, 5 maaşlı bürokratlar. Birinin 310 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı. Kamuda israflar var. Bu 75 asgari ücretlinin maaşı. 13 şehir hastanesi yaptırmışız, 57 şehir hastanesi parasına. Müteahhitlere 54,5 milyar dolar lira. Başka günahları da var. Dış politikada var. ABD'nin Irak operasyonuna destek. Büyük Orta Doğu Projesi'ne destek. Libya'da ABD'ye destek. İsrail'in OECD üyeliğine onay, NATO'da ofis açmasına onay verilmesi. AB uyum yasaları. Biz diyoruz ki, bunların hepsinden vaz geçeceksiniz. 40 yıllık Yani olur mu Yani. Onlar vazgeçmeyeceğine, biz taviz vermeyeceğimize göre. '2. Tura kalırsa Tayyip Bey'e destek veririz' Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz."

Erbakan, seçimlere ilişkin partisinin tavrını ise "Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayyip Bey kaldı. Biz ikinci tura kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu'nun olmasından Tayyip Bey'in olması bizim tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır" diyerek açıkladı.

text-ad
Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? Bu manşet Bakan Mehmet Şimşek'e mi yoksa ben ekonomistim diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mı? 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... 99'ncu Gazi Koşusu'nda Veliefendi defile sahnesine döndü; hanımların şıklık yarışı kamerada... FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda devlerin gecesinde gol yağmuru vardı! Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Borsada batan para ve banka kredisi borcu Esenyurt'ta boş bir arazide bitti... Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi Türkiye'nin dağ keçileriyle ünlü eşsiz cennet şelalesinin ölümü görüntülendi Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu Bebeğini kaybeden güzel isim sessizliğini haftalar sonra bozdu İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı İstanbul'da CHP'den AK Parti'ye geçen belediyede skandal iddia! Görüntüler infial yarattı Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı Fatih Altaylı 5'inci cezaevi mektubunda AK Parti, MHP ve CHP'nin oy oranlarını açıkladı Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Kum fırtınası otoyolda zincirleme kazaya neden oldu! Çok sayıda yaralı var! Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı
CHP kurultay davasında erteleme kararı CHP kurultay davasında erteleme kararı İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! İstanbul'un ''Esencılısı''nda güpegündüz bir kadın hayatının şokunu yaşadı! Issız Adam Cemal Hünal'den AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifine küfürlü tepki Issız Adam Cemal Hünal'den AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu yasa teklifine küfürlü tepki Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! Ankara'da kız isteme kavgası kanlı bitti: 1 polis memuru şehit düştü! İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı İsviçre'den Türkiye'ye tatile geldikten 3 saat sonra hayatının kabusunu yaşadı Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu Manisa'da 3 gündür süren orman yangının nedeni belli oldu İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında! İzmir'de dünden beri süren kabusun nedeni ortaya çıktı: 1 kişi gözaltında! Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK hükümlüsünün cezasını kaldırdı Dolandırıcıların bu yaptığı yılların avukatına hayatının şokunu yaşattı Dolandırıcıların bu yaptığı yılların avukatına hayatının şokunu yaşattı Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan ''yok artık'' dedirten iddia