HDP'den provokasyon hamlesi

HDP'den provokasyon hamlesi

HDP Selahattin Demirtaş başkanlığında 'porovokasyonları önleme heyeti' kurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında, Diyarbakır'da provokasyonların boşa çıkarılmasını ve gerginliklerin düşürülmesini sağlamak amacıyla bir heyet oluşturma kararı aldı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahatten Demirtaş başkanlığındaki heyete, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır'da ismi henüz açıklanmayan iki milletvekili daha dahil edilecek.

Bu heyet, kentte seçimin hemen öncesi HDP mitingine yapılan bombalı saldırıların, ardından 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmanın yarattığı gerginliğin ortadan kaldırılması ve tansiyonu düşürmek için taraflarla görüşmeler yapacağı belirtildi.

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilebileceği heyet, ilk olarak bugün HDP mitingine bombanın konulduğu İstasyon Caddesi'nde anma töreninde bulunacak ve bombanın patladığı yere karanfil bırakacak. Daha sonra olayda yaralananları ziyaret edecek olan heyet, olayda yaşamını yitirenler için taziye ziyaretleri gerçekleştirecek. Heyetin mümkün olması durumunda Hüda-Par ile de diyaloga geçeceği öğrenildi.