HDP'lilerden Erdoğan'ın ''yerli ve milli vekil'' sözlerine tepki

HDP'lilerden Erdoğan'ın ''yerli ve milli vekil'' sözlerine tepki

HDP'li vekillerden Erdoğan'ın Yenikapı mitingindeki sözlerine tepki..

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ben ‘Türk’ ve ataları bin yıldır bu topraklarda olan bir HDP Milletvekili olarak bu ‘yerli ve milli’ tanımına uygun muyum?” diye sordu.

HDP’nin İstanbul milletvekili ve yeniden aday gösterilen Kenanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı mitinginde söylediği, “1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum” sözlerine Twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Kenanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Ben ‘Türk’ ve ataları bin yıldır bu topraklarda olan bir HDP Milletvekili olarak bu ‘yerli ve milli’ tanımına uygun muyum?” diye sordu.

1-20150921162003.jpg

Erdoğan’ın sözlerine bir tepki de İdris Baluken’den geldi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Baluken, “Terör diyenler, birlik ve bayrak arkasına gizlenenler, bildiğin 1 Kasım için partilerine oy istemişler! Bingöl deyimiyle, he he biz de yuttuk” dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruyu yöneltti:

“Bir de Kürt bir vekil olarak yerli ve milli sayılıyor muyuz? Ya da olabiliyor muyuz? Bilen var mı acaba?”

HDP’li Fırat: "Bu ırkçılıktır..Daha rezilane olan ise…"

Açıklamaya tepki gösteren HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, bunun AKP’nin ırkçı zihniyetinin dışa vurumu olduğunu ifade etti. Yenikapı’da bayraklarla yapılan mitingin seçim mitingi olduğunu belirten Fırat, bunun da anayasa ihlali olduğunu söyledi.

2-20150921162003.jpg

Fırat şunları söyledi: “Dünkü söylem aslında beyinlerindekinin dışa vurumudur. Kendilerine göre doğru söylüyorlar. Onlara göre onların dışındakiler sadece köle olma hakkına sahiptir. Her zaman olduğu gibi kafalarındakileri yüzlerinde göstermeye başladılar” dedi. Fırat, Erdoğan’ın dünkü mitinginin aynı zamanda anayasanın çiğnemesiyle gerçekleşen bir miting olduğuna dikkat çekti.

Fırat, üzücü olanın ise halen kendisini Kürt diye nitelendiren kimi isimlerin bu söylemlere rağmen aday olmak için, “rezilane duruma düşmeleri olduğunu” söyledi.