''Hükümet Abdullah Öcalan ve PKK ile görüşüyor''

''Hükümet Abdullah Öcalan ve PKK ile görüşüyor''
Güncelleme:

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada AK Parti'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüştüğünü söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen Plan Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü.

İkinci bir 'Çözüm süreci' başlatılması gerektiğini savunan Katırcıoğlu, hükümetin terör örgütü PKK ve bebek katili Abdullah Öcalan'la görüştüğünü öne sürdü.

HDP'li Katırcıoğlu, AK Parti sıralarından tepkiler gelmesi üzerine AK Parti vekillerine dönerek, "Bizi suçlamanızı anlayamıyorum, hükümet sakınca görmüyor PKK ve Abdullah Öcalan ile görüşüyor” dedi.

Erol Katırcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir dönem terör örgütü saydıklarınızla bir dönem sonra belki anlaşma yapacaksınız. Kürt sorunu denilen sorunun çözümü burada olmalı. Bunu yapabilecek her şeye sahibiz. Geçmişte hükümetiniz adım attığında biz destek verdik. Bu mesele birden bire başka mecraya evrildi. Siz PKK diyorsunuz, geçen dönem hükümetiniz görüyordu, sakınca görmüyor halen de görüşüyor. Öcalan ile görüşen hükümet. Biz değiliz.