Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert eleştiri

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert eleştiri
Güncelleme:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Biz Rusya'yı da Amerika'yı da uyarmak zorundayız. İnsan kanı içmekten hoşlanıyorsanız buyurun silah gönderin. Ne PKK'ya ne onun uzantılarına ne IŞİD'e ne uzantılarına silah göndermeyin'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün daha önceki saatlerde konuşan Genel Başkan (Recep Tayyip Erdoğan) bizim İstanbul İl Başkanımızla ilgili bir sürü laflar etmiş. İstanbul İl Başkanımız bugün onun cevabını verecek. Benimle ilgili bir şeyler söylemiş sevgili Erdoğan benden niye korkuyorsun? Gel karşıma kardeşim bana söyleyeceğini adam gibi karşıma çık yüzüme söyle. Türkiye'nin gereksiz polemiklere ihtiyacı yok. Horoz dövüşü yapmıyoruz. Ne arkamdan dedikodu yapıp duruyorsun mahallenin dedikoducusu gibi. Korkma gelirken doktorunu yanına aldı uzmanlarını yanına al. Vallahi billahi tek başıma çıkacağım. Adam yemem. Arkadan dedikodu yapmayacaksın.

''BİR UCUNDA AMERİKA BİR UCUNDA RUSYA BİR UCUNDA İRAN BİR UCUNDA TÜRKİYE''

Bu coğrafyayı bir barış denizine dönüştürelim. Bu bölgenin bir özelliği daha var. Petrolün tarihini bilenler bu bölgenin özelliğini kavrarlar. Bölge bir devletin tek başına yapılandırdığı bir bölge olmaktan çıkmış durumda. Irak'a yapılan saldırı sonrası ne büyük acılar çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Suriye'de benzer bir olay yaşanıyor. Binlerce çocuk öldü. Bugün Ortadoğu aktörlerin yönlendirdiği bir Ortadoğu'dur. Bir ucunda Amerika var bir ucunda Rusya var bir ucunda İran var bir ucunda Türkiye var.

''HÜKÜMETE SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPMAK BİZİM GÖREVİMİZ''

Burada uyarmak bizim namus borcumuzdur. İnsan kanı içmekten hoşlanıyorsanız buyurun silah gönderin. Ne PKK'ya ne onun uzantılarına ne IŞİD'e ne uzantılarına silah göndermeyin. Ortadoğu'ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecektir, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır. O nedenle biz Rusya'yı da Amerika'yı da uyarmak zorundayız. Hükümete de sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimizdir. Diplomaside hamasetin geçerliliği yoktur. Diplomatik kanalların sonuna kadar zorlanması lazım. El Bab'daki şehit sayımız 70'i aştı. Esad için orada çarpışıyoruz 70 askerimiz şehit oldu. Eğer siz üç hamle ötesini görmezseniz dış politikayı iyi yönetemezsiniz.

ENİS BERBEROĞLU'NUN TAHLİYE TALEBİNE RET

Enis Berberoğlu davası bugün görüşüldü tutukluğuna devam kararı alındı ve ertelendi. Berberoğlu'na sevgilerimizi selamlarımızı gönderiyoruz. Bir mahkeme karar verdi ama mahkemenin kararı iktidarın hoşuna gitmediği için gece yarısı operasyonu ile 2 hakimi değiştirildi. 11 bin kişi ByLock kullandığı diye ya hapse atıldı ya görevden alındı. Bugün yanlış yapmışız dediler bıraktılar. Ergenekon Balyoz'da da aynı şey yaşandı. İktidara muhalif olanlar yazarlar çizerler milletvekilleri herkes hapiste.

HSK'YA SESLENDİ: AYM'Yİ DİNLEMEYEN HAKİMLERE SİZ NE YAPACAKSINIZ?

HSK'ya seslenmek isterim casusluk diye bir şey yoktur dediği için hakimler sürüldüler. HSK'ya seslenmek istiyorum anayasayı dinlemeyen AYM'yi dinlemeyen hakimlere siz ne yapacaksınız niye toplanmıyorsunuz? Bir yerden talimat mı bekliyorsunuz. O zaman o koltukları terk edin. Ya oturun adam gibi karar verin ya da o koltuklardan ayrılın.''

 

 

Seçiniz...