Kılıçdaroğlu'nun eşi ilk kez konuştu

Kılıçdaroğlu'nun eşi ilk kez konuştu

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım ilk kez konuştu.

Uğur Dündar yönetimindeki Star Ana Haber Bülteni, son dönemin gözde siyasi kimliği Kemal Kılıçdaroğlu'nun pek ortada görünmeyen eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nu ekrana çıkarttı.

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI
Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni evlilik nedeniyle yarıda bırakan Selvi Hanım, 35 yıllık evli olduklarını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu ile teyze çocukları olduklarını belirten Selvi Kılıçdaroğlu, lise çağına kadar kuzenini hiç görmediğini ve tanıştıktan sonra da birbirlerine aşık olduklarını anlattı. 3 çocuk dünyaya getiren Selvi Hanım, 3 aylıkken bir çocuklarını kaybettiklerini anlatırken, bir hayli üzüntülüydü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasını eşinden değil, kendisini arayan arkadaşlarından öğrendiğini belirten Selvi Kılıçdaroğlu, "Ne çok aşırı böyle bir sevgi şeyiyle aşırı coşkuyla karşıladık, ne de 'keşke olmasaydı' falan diye bir şey yapmadık" dedi.

SİYASETE ATILMASINA KARŞI ÇIKTIK
Selvi Kılıçdaroğlu, eşinin siyasete atılmasına ilk başta hem kendisinin hem de çocuklarının karşı çıktığını vurgulayarak, "Başından beri eşim politikaya girerken biz pek sıcak bakmadık ben ve çocuklarım. Ama onun sevdiği bir alan, uğraşmayı seviyor. Kendi sevdiği bir şeyi yapıyor, bu ülkede çok az kişi sevdiği işle uğraşıyor. Seviyor eşim bu tür şeylerle uğraşmayı, biz ona saygı göstereceğiz" şeklinde konuştu.

10 SENE İSTANBUL'DA OTURDUK
Yıllardır Ankara'da yaşadıklarını ifade eden Selvi Hanım, İstanbul'a taşınma durumunu ise şöyle anlatıyor: "İstanbul'un yabancısı değilim. İlk evlendiğimizde buradaydık, 10 seneye yakın burada oturduk. Sonra çok sık gelip gittik, kızım benim burada oturdu. Çok dostlarımız, akrabalarımız var. Yani İstanbul'u da biliyorum."

NEDEN KAĞITHANE'DE EV TUTTUK
Kağıthane'de ev tutmalarının seçim yatırımı olduğu yönündeki söylemlere tepki gösteren Selvi Kılıçdaroğlu, "Yani Doğu'yu biliyorum, kendim Tuncelili'yim çünkü. Sonra benim çocukluğum geçtiği yerler. Tabii insanlar hep daha güzele, daha iyiye ulaşmak istiyor, amaç budur tabii. Bizim de çok zorlu şeylerimiz oldu, çocukluğumuzda bilmem nerede... Bunlar o yüzden benim için 'aman ay bu da ne' diyeceğim bir şey değil" ifadesini kullandı.

EŞİMDEN DAHA RADİKALİM
Selvi Kılıçdaroğlu, eşinin siyaseti ile ilgili düşüncelerini de anlattı. "Ben o alanda yaptığı şeyi doğru buluyorum, o konu da kesinlikle arkasındayız" diyen Selvi Kılıçdaroğlu, eşinden daha radikal birisi olduğunu ve onu zaman zaman eleştirdiğini söylemekten de çekinmedi.

Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul'dan aday olduktan sonra eşinin Kağıthane'de tuttukları evi basına göstermesinden de pek hoşnut olmadığını ve bunu eşine de söylediğini belirtti.