Optimar'ın anketinde Mansur Yavaş, Erdoğan'ı yakaladı!

Optimar'ın anketinde Mansur Yavaş, Erdoğan'ı yakaladı!
Güncelleme:

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın yaptığı son kamuoyu araştırma sonuçlarını köşesine taşıdı ve "Yavaş, Erdoğan karşısında yüzde 36.7'ye ulaştı" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın yaptığı anketin sonuçlarını aktardı. Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yarıştığı bir seçimde Erdoğan yüzde 41.2 alırken Yavaş, yüzde 36.7’ye ulaşıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 22.1’de kalıyor" bilgisini verdi.

Selvi ilk sırada yüzde 35.2 ile ekonominin, üçüncü sırada ise yüzde 16.1 ile işsizliğin yer aldığını belirterek "Ekonomiyle işsizliği birlikte değerlendirdiğimizde ise Türkiye’nin gündeminin yarısı ekonomi ve işsizlik. Geri kalan yarısında ise korona, eğitim, terör gibi başlıklar geliyor" ifadesini kullandı.

Selvi, anketin sonuçlarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

"Ekonomi ve işsizlik birinci gündem maddesi ama 'Bunu kim çözer?' diye sorulduğunda ankete katılanların yüzde 27.3’ü AK Parti diyor. CHP diyenlerin oranı yüzde 15. Onu yüzde 6 ile İYİ Parti, yüzde 5.4’le MHP izliyor. Halk CHP’yi çözüm mercii olarak görmüyor. Muhalefetin bu sonuçları iyi değerlendirmesi gerekiyor.

2023 seçimlerine şunun şurasında 2 yıl kaldı. O nedenle Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili sonuçları vermeden olmaz.

Yüzde 25.5’le birinci sırada Erdoğan geliyor. Onu kim takip ediyor? Muhalefete mensup iki isim ama muhalefet liderleri değil. Yüzde 8’le ikinci sırada Mansur Yavaş geliyor. Ekrem İmamoğlu ise ikinci sırayı çoktan kaptırdı. İmamoğlu 6.2’yle Yavaş’ı takip ediyor.

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı durumunda Erdoğan, yüzde 42.5 alırken İmamoğlu yüzde 34.6 oranında oy alıyor. Karasızların oranı ise yüzde 22.9 oluyor. İmamoğlu’na en büyük destek CHP ile HDP’den geliyor. Onu İYİ Parti izliyor. Erdoğan ise AK parti ve MHP’nin yanı sıra Saadet Partisi ve kısmen İYİ Parti’den oy alıyor.

Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yarıştığı bir seçimde Erdoğan yüzde 41.2 alırken Yavaş, yüzde 36.7’ye ulaşıyor. Kararsızların oranı ise yüzde 22.1’de kalıyor. Mansur Yavaş, CHP ve İYİ Parti’den oy alırken üçüncü sırada HDP geliyor. Erdoğan, AK Parti ve MHP’nin yanı sıra Saadet Partisi’nden destek alıyor."

 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...