Özal'ı bir örgüt mü öldürmek istedi ?

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlErgenekon davasına ile ilgili iddialar Özal suikastine kadar uzandı.
ANAP eski Milletvekili Tarımcıoğlu, Özal'a düzenlenen suikastın bir örgüt işi olduğunu savundu.
Kanaltürk Ankara Temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Pazar Politika programında bu hafta Ergenekon soruşturmasında gelinen son durum masaya yatırıldı.
Bugün'ün haberine göre, programın konuklarından, 12 Eylül döneminin askeri savcılarından ve Turgut Özal'ın aktif siyaset yaşamının en yakın tanıklarından ANAP eski Milletvekili Faik Tarımcıoğlu, Özal'a 1988'de düzenlenen suikastın, Kartal Demirağ'ın tek başına yaptığı bir saldırı olmadığını, bunun bir örgüt işi olduğunu savundu. Bu tür örgütlerin farklı siyasi yapılanmalardan, farklı kurumlardan kullanabilecekleri insanları seçtiklerini, kimi zaman belli görevlere yerleştirdiklerini belirten Tarımcıoğlu şunları söyledi:
İnsanları seçerlerdi
"Böyle bir organizma her kesime el atmazsa hayatiyetini sürdüremez maksadına ulaşamaz. Kullanılmaya müsait insanları seçerler yerleştirirler. O dönem ANAP, CHP’nin ve diğer partilerin içinde de vardı. Birileri bu örgütlenme ile ilgili bilgi sahibi olduğunda da öldürülürler. Maksat yapı ortaya çıkmasın. Özal bir yere kadar geldi ancak daha büyük kamusal zararlar ortaya çıkacağını öğrendiğinde soruşturmayı durdurdu. Bunlar zaman zaman o yapıya zarar verecek bir şey görülürse suikasta maruz kaldılar. Dolayısıyla özellikle siyasi suikastlerin çoğunun arkasında bu Ergenekon yapılanması vardır."
Muhatapları yanıt versin
Programa telefon bağlantısı ile katılan Kültür eski Bakanı ve Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, Ergenekon Terör Örgütü'nün kilit isimlerinden Tuncay Güney'in "Fikri Sağlar'ın CHP'den tasfiye sebebi Veli Küçük'tür" iddialarına yanıt vermekten kaçındı. Sağlar CHP'den ihraç gerekçesinin halen açıklığa kavuşturulmadığını belirterek, "Bundan sonrası yorumdur, yorumu yapanlarla muhatabı olanlar cevap vermeliler" dedi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol