Özdağ'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için soru önergesi

Özdağ'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için soru önergesi
Güncelleme:

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yaşanan sorunlar ve meclisin işlevselliği konusunda önemli bir soru önergesi sundu. Özdağ, Türkiye'nin siyasi tarihinde yaşanan darbeler ve müdahaleler ile CHS'nin vaatleri ve gerçekleri arasındaki çelişkilere dikkat çekti.

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi (CHS) ile ilgili yaşanan sorunlar ve meclisin işlevselliği konusunda önemli bir soru önergesi sundu. Özdağ, Türkiye'nin siyasi tarihinde yaşanan darbeler ve müdahaleler ile CHS'nin vaatleri ve gerçekleri arasındaki çelişkilere dikkat çekti. Muhalefetin araştırma önergelerinin kabul edilmemesi ve iktidarın sürekli olarak hayır demesinin anayasa, içtüzük ve teamüller çerçevesinde tartışılması gerektiğini vurgulayan Özdağ, bu tutumun psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin araştırılması için meclis araştırması talep etti.

'ANAYASA'NIN CARİ HÜKÜMLERİYLE UYUŞMUYOR'

Özdağ, CHP ve diğer muhalefet partilerinin araştırma önergelerinin kabul edilmediğini ve bu durumun anayasa ile çeliştiğini belirtti. Özdağ, 28. yasama döneminde Saadet Partisi Grubu ve diğer muhalefet gruplarının verdiği hiçbir araştırma önergesinin kabul edilmemesinin, CHS'nin vaat edilen hususları ve anayasanın cari hükümleri ile uyuşmadığını vurguladı.

'İKTİDARIN TUTUMU PSİKOLOJİK OLARAK İNCELENMELİ'

Özdağ, iktidar partisinin muhalefetten gelen önerilere sürekli olarak hayır dediğini ve bunun anayasa, içtüzük ve teamüller çerçevesinde tartışılması gerektiğini belirtti. Özdağ, iktidarın muhalefet önerilerini reddetmesinin psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin irdelenmesi gerektiğini söyledi.

'ÖNERGELERE OTOMOTİK OLARAK HAYIR DİYORLAR'

Selçuk Özdağ, bu nedenlerle muhalefetten gelen önergelere otomatik olarak hayır denilmesinin etkilerinin araştırılması için meclis araştırması açılmasını talep etti. Özdağ, "Demokrasiyi, iç tüzüğü, teamülleri, meclisin saygınlığını ve milletimizin taleplerini hiçe sayan bu tutumun araştırılması gerekmektedir" dedi.