Vatan Partisi'nden soykırım tepkisi !

Vatan Partisi'nden soykırım tepkisi !

Vatan Partisi'ne üye 500 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda Ermeni soykırımı iddialarını protesto etti.

Vatan Partisi üyelerinden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'ndan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransız Kültür Merkezi'nin önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ve Vatan Partisi İstanbul Milletvekili adayları ve partililer katıldı. İstiklal Caddesi üzerinde "Soykırım yapmadık, vatan savunduk", "Türk-Ermeni kardeştir, Amerika kalleştir" ve "Batının yalanı emperyalist planı" sloganları atan grup "Ermeni Soykırımı Yalanını Kökten Çözdük" yazan bir pankart taşıdı.

"GETİRDİKLERİ MAZLUM İNSANLARI ÜZERİMİZE SÜRDÜLER"

Yürüyüşün sonunda Fransız Kültür Merkezi önüne gelen gruba polis Taksim Meydanı'na çıkmasına izin vermedi. Burada açıklama yapan Perinçek, "24 Nisan 100. Yıl. Mazlum milletlerin de 100. Yılı var. Bugün İngiliz ve Fransız emperyalistlerinin Çanakkale'de kara savaşını başlatarak vatanımıza saldırdıklarının 100. yılı. Önce zırhlılarıyla geldiler. Çanakkale Boğazı'na gömdük. Arkasından 100 yıl sonra bugün vatan toprağına çıktılar. Hindularıyla, Anzaklar'ıyla Avustralya'dan, Yeni Zelanda'dan, Afrika'dan getirdikleri mazlum insanları üzerimize sürdüler. Sözde Ermeni Soykırımı'nı; o zaman 'soykırım' yoktu 'Ermeni kırımını' savaş propagandası olarak ortaya sürdüler. Türk Milletine karşı savaş propagandası olarak başladı. Bugün 100 yıl sonra da bu bir savaş propagandasıdır.' Bugün 100. Yıl sonrada Ermeni Soykırım yalanı bir savaş propagandasıdır" dedi.

Açıklamalarında ABD Başkanı Barack Obama'yı da hedef alan Doğu Perinçek, "Ey emperyalist Amerika, bugün aynı oyunu Kürdistan planları diye oynuyorsun. Buradan senin maskeni düşürüyoruz. Sen Ermeni dostu Kürt dostu değilsin. Sen 1.5 milyon Iraklıyı çöle gömen, katledensin. Sen yüz binlerce Suriyeliyi öldürensin" diyerek tepki gösterdi. Açıklamanın ardından Perinçek ve beraberindeki 15 partili, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra eylem son verdi.