Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a sert sözler

Yaşar Okuyan'dan Erdoğan'a sert sözler

Vatan Partisi'nden aday olan Yaşar Okuyan: "Erdoğan ya iktidar olacak ya da Silivri’ye gidecek"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı eski Bakan Yaşar Okuyan iddialı konuştu. Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuşan ve AK Parti oylarının dibe vurduğunu belirten Okuyan, 7 Haziran’da sonuç ne olursa olsun 2 yıl içinde erken seçim yapılacağını öne sürdü. Üç yıldır Temiz Seçim Platformu Sözcüsü olan Okuyan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iktidarda kalabilmek için her yolu deneyeceğini belirterek seçim güvenliğine de dikkat çekti.

Kısa süre önce Vatan Partisi’ne katılan Okuyan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’nin geldiği nokta ortada… Bölünmeye giden bir Türkiye var. Vatan toprakları üzerinde bir Kürdistan Devleti’nin aşama aşama kurulması için girişimler var. Bizzat Tayyip Erdoğan milleti Alevi-Sünni diye dö-nüştürüyor. Açılım dediği bir ihanet süreci var. Onun ötesinde az ve çok dindar gibi bir ikilem yaratılıyor. Bunların karşısında bir araya gelinmesi lazımdı.

İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİ

Vatan Partisi ismi altında birbiriyle çok farklı kesimlerden insanlar bir araya geldik. Çünkü vatanımız bölünüyor. Türkiye dara düştüğü vakit, bu millet birçok şeyi bir tarafa itip birleşiyor. Bunun örneği 90 yıl önce Atatürk Bandırma Vapuru’na binip Samsun’a giderken yaşandı. Onun yanında da kimsecikler yoktu ama herkes zaman içinde bir araya geldi ve milli kurtuluş mücadelesi verildi. Vatan Partisi ikinci bir milli kurtuluş mücadelesini verme yolunda…

KEFEN YARIŞINA GİRDİLER…

Tayyip Erdoğan ve onun minik Başbakanı sürekli bir kefen edebiyatı yapıyor. Kefeniyle yola çıkanlar Ankara’nın göbeğindeki ODTÜ’ye 3 bin 500 polisle giriyor. Bu korku niye? Korkusu o kadar büyük ki ne dediğinin farkında değil. İktidardan düştükten sonra normal siyaset zemininde kalamayacak çünkü. Tayyip Erdoğan ya iktidardır ya da yeri Silivri Cezaevi’dir.

Benim bile bile AKP’nin kötülüklerine rıza gösteren seçmene çağrım şu; ‘8 Haziran sabahı yandım Allah demek istemiyorsan Vatan Partisi’ne oy vermelisin’.

HDP’yi Meclis’e sokmak Türkiye’ye büyük ihanet

Vatan Par­ti­si­’n­de ba­raj so­ru­nu yok. Va­tan Par­ti­si­’n­de­ki so­run ba­raj so­ru­nu­nun tar­tı­şıl­ma­sı­dır. Ba­ra­jın ken­di­si so­run de­ğil. İn­san­lar­da “Va­tan Par­ti­si­’ne oy ve­re­cek­sin de aca­ba ba­ra­jı ge­çe­cek mi?” al­gı­sı ya­ra­tı­lı­yor. Ba­raj sı­fır ol­sa ben çok net söy­lü­yo­rum yüz­de 12 ile 16 ara­sın­da oyu­muz var. Ba­raj yüz­de 10 olun­ca bu tar­tış­ma is­ter is­te­mez seç­me­ni et­ki­li­yor. Bi­ze oy ve­re­cek olan bir se­fer­lik oy ve­re­cek. Evin­de iki oyu var. ‘Bi­ri­ni si­ze ve­re­ce­ği­m’ di­yor.

KÜRESEL GÜÇLER PROPAGANDA YAPIYOR

HDP’­nin­ par­la­tıl­ma­sı, bi­linç­li ya­pı­lı­yor. Kü­re­sel güç­le­rin bir pro­pa­gan­da tek­ni­ği. AKP ve Tay­yip Er­do­ğa­n’­a öf­ke du­yan seç­me­ne ‘HDP de ba­ra­jı geç­sin ki AKP nin ve­kil sa­yı­sı aşa­ğı düş­sü­n’ di­ye bir pro­pa­gan­da ya­pı­yor­lar. Ben HDP’­nin ba­ra­jı aş­ma şan­sı­nı zor gö­rü­yo­rum. HDP’­yi Mecli­s’­e sok­mak Tür­ki­ye­’nin ge­le­ce­ği­ne ya­pı­la­bi­le­cek en bü­yük iha­net­tir. AK­P’­nin ya­pa­ca­ğı tah­ri­bat za­ten ya­pıl­dı.

TÜRKİYE ER­KEN SE­ÇİME GİDECEK

AKP­ bu se­çim­ler­de ne oy alır­sa al­sın Tür­ki­ye er­ken se­çi­me gi­de­cek. Sı­kı­şık­lık ar­tı­yor. AKP oy­la­rı di­be vu­ru­yor. Biz alan­da da gö­rü­yo­ruz. AK­P’­nin se­çi­mi al­mak için ya­pa­ma­ya­ca­ğı bir şey yok. Tay­yip Er­do­ğan ik­ti­dar­da ka­la­bil­mek için her şe­yi gö­ze alır. Cum­hur­baş­ka­nı ola­rak gün­de üç mi­ting ya­pı­yor. Bun­la­rın hep­si bir te­la­şın gös­ter­ge­si­dir. Ku­r’­an-ı Kerim’le do­la­şı­yor. Mu­avi­ye de mız­rak­la­rın ucu­na Ku­r’­an’­ın yap­rak­la­rı­nı koy­muş­tu. Mu­avi­ye­’nin ben­ze­ri­ni AK­P’­de gö­rü­yo­ruz. Bu ka­dar din is­tis­ma­rı olur mu?