Yüksekdağ: Başbakan bizi tehdit ediyor

Yüksekdağ: Başbakan bizi tehdit ediyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması konusu ile ilgili sert konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili, "Bu hakkı gasp edenlere karşı mücadelemizi ve duruşumuzu sonuna kadar koruyacağız." dedi.

Yüksekdağ, partisinin Ankara İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen iftar programında, halkın omuz omuza verdiği ve birbirine kucak açtığı ramazan gibi kutsal bir ayda ayrışmayı ve kutuplaşmayı dayatanların olduğunu ileri sürdü.

İKTİDAR İNANÇLI DEĞİL

Karşılarında dindar, inançlı ve manevi bir iktidar olmadığını iddia eden Yüksekdağ, "Tam tersine bu manevi mukaddes değerlerden kopan, savrulan, arasına dağlar kadar mesafe koyan bir iktidar" ifadelerini kullandı.

MÜCALEDEMİZİ KORUYACAĞIZ

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Yüksekdağ,"Bu hakkı gasp edenlere karşı mücadelemizi ve duruşumuzu sonuna kadar koruyacağız. Bizlere diyorlardı 'Dağlarda, başka yerlerde siyaset yapmayın, gelin Meclis'te siyaset yapın', buyurduk geldik buyur demediniz ama geldik, öyle bir delip geçerek geldik ki o barajınızı o barikatlarınızı yerle bir ettik. 80 kişiyle geldik." diye konuştu.

BAŞBAKAN BİZİ TEHDİT EDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın Van ziyaretinde yapmış olduğu konuşmasına yönelik eleştirilerde bulunan Yüksekdağ, "Başbakan sıfatlı bir kişi gitmiş Van'da Büyükşehir Belediyemizi tehdit ediyor. 'O 400 milyonu sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz' diyor seçilmiş halk temsilcilerine. Bakın tek dertleri Van Belediyesinde AKP'li belediye başkanının olmaması." dedi.