Prof. Dr. Görür'den uykuları kaçıracak Marmara depremi uyarısı

Prof. Dr. Görür'den uykuları kaçıracak Marmara depremi uyarısı
Güncelleme:

Ünlü deprem bilimci Naci Görür sosyal medya hesabından, İstanbul’da beklenen olası depreme ilişkin yürütülen çalışmalarda elde edilen bulguları paylaşan Kandilli Rasathanesi yöneticilerinin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

İstanbul’da özellikle son 20 yıldır hakkında çok sayıda uyarı yapılan büyük depremin ne zaman olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Kandilli Rasathanesi, olası İstanbul depreminde en riskli bölgeleri açıkladı. Rasathanesi yöneticileri, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını, ‘olası kırılma beklenen alan’ olarak bu hattın öne çıktığını belirtti.

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr Naci Görür, Kandilli Rasathanesi yöneticilerinin yaptığı açıklamayı Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi.

''Kandilli’nin söyledikleri doğrudur ve önemsenmelidir''

Naci Görür yaptığı açıklamada, ''Arkadaşlar, çoğu arkadaş Kandilli’nin Marmara’da yapmış olduğu yeni açıklama ile ilgili benim fikrimi soruyor: anlıyorum ki açıklamalarımız herkese doğru ve yeterince ulaşmıyor. Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları  arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunun olduğunu söylüyorum. Beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını ve minimumum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ediyorum. Dolayısıyla, Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre doğrudur ve önemsenmelidir'' ifadelerini kullandı.

Kandilli'den kırmızı alarm: İstanbul'daki fayda anormallik var!Kandilli'den kırmızı alarm: İstanbul'daki fayda anormallik var!

 

Seçiniz...