Resmen açıklandı: Mustafa Sarıgül DSP'den Şişli adayı oldu !

Resmen açıklandı: Mustafa Sarıgül DSP'den Şişli adayı oldu !
Güncelleme:

CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül bugün Ankara'da DSP lideri Önder Aksakal ile görüştü. Görüşme sonrası DSP lideri Aksakal 31 Mart yerel seçimlerinde Mustafa Sarıgül'ün DSP'den Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Mustafa Sarıgül, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı DSP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, 31 Mart'ta Şişli Belediye Başkanlığı'na adaylığının sürdüğünü açıklamıştı.

Bugün DSP Genel Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede davetin DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan geldiği öğrenilirken ziyaret sırasında yerel seçimlerden önce son gelişmeler ele alındı.

 DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ziyaretin ardından Mustafa Sarıgül'ün partilerinin Şişli Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’la birlikte ortak basın toplantısı yaparak DSP'den Şişli adayı olarak yerel seçimlerde yer alacağını kamuoyuna duyurdu. Sarıgül bir yazılı açıklama yapacağını belirterek, "Bülent Ecevit öğretisiyle yetişen biri olarak sayın genel başkanımıza teşekkür ederim. Binlerce yurttaşımıza müjdeler olsun" dedi.

SARIGÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

Mustafa Sarıgül görüşme sonrasında kısa bir açıklama yaptı. İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satırbaşları:

Kendi evimizde, kendi yuvamızda bulunmaktan çok mutluyum. Genel Başkanımız açıklamalarını yaptı, çok teşekkür ediyorum. Ben konuşmamı yazılı olarak yapacağım. DSP Genel Başkanı Aksakal'a ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Binlerce yurttaşıma müjdeler olsun.

ECEVİT PAYLAŞIMI

Mustafa Sarıgül ziyareti öncesinde bir video paylaşarak eski Başbakan ve DSP’nin kurucu ismi Bülent Ecevit’le olan fotoğraflarını video olarak yayınlamıştı.

Sarıgül paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Genel Başkanımız Bülent Ecevit, o gün beni Şişlili yurttaşlarıma emanet etmişti, Şişli'yi de bana... Yılllardır yolumdan hiç dönmedim. Bu gün de Bülent Ecevit'in bize öğrettiği siyaset kültürünü sürdürerek Genel Başkan Önder Aksakal'la birlikte yolumuza devam edeceğiz.”

İşte o paylaşım:

 
 
 

DSP LİDERİ AKSAKAL'DAN AÇIK DAVET

Hatırlanacağı gibi Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, geçtiğimiz Cumartesi günü bir açıklama yapmış ve Mustafa Sarıgül'ün DSP'den aday olacağı iddialarına ilişkin, "Partimizin de içinde görev yapmış ve yetişmiş bir arkadaşımız. Şişli halkı Sayın Sarıgül'ün DSP çatısı altında ak güvercinli mavi bayrağı altında seçimlere katılıp destek verme yönünde açıklaması olursa ya da bir görüşü olursa biz de DSP olarak kendilerinin bize başvurmasında herhangi bir sakınca görmeyiz" demişti.

Seçiniz...