Sağlık Turizmini Artırmak İçin 5 Bin Kişiye Eğitim

Sağlık Turizmini Artırmak İçin 5 Bin Kişiye Eğitim

Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payı artırarak daha çok yabancı hastanın gelmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Sağlıkla Gelişim Kampüsü" projesi kapsamında verilecek eğitimler online gerçekleştirilecek- Proje Müdürü Elbaşı:- "Projeden sadece

İSTANBUL (AA) - HATİCE ŞENSES - Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payı artırarak daha çok yabancı hastanın gelmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Sağlıkla Gelişim Kampüsü" projesi kapsamında, 5 bin kişiye eğitim verilecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı ile Eğitim ve Gelişim Platformu Derneğinin desteğiyle, İstanbul Ticaret Üniversitesince başlatılan proje, sağlık turizmindeki eksikliklerin giderilmesini, kurumsal kapasite ve insan kaynağı potansiyelinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Sağlık turizmi hizmet bileşenlerini daha donanımlı hale getirecek uzaktan eğitimlerle sektöre katkıda bulunulması beklenen projede, başta sağlık kuruluşlarından olmak üzere, pazarlama, lojistik ve ulaşım alanında hizmet veren kurumlarda görev yapan 5 bin personele ücretsiz eğitim sunulacak.

- "Eğitimler sonucunda insan kaynağı kapasitesinin arttırılması amaçlanıyor"

Projeye ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Proje Ofisi Proje Müdürü İbrahim Halid Elbaşı, 2 Mayıs'ta başlayacak program kapsamında katılımcılara uzaktan eğitim verileceğini söyledi.

Elbaşı, yabancı dil, temel sağlık, insan ilişkileri ve kültürel kaynaşma, kültürler arası iletişim, sigortacılık, hasta hakları, kişisel empati gibi konularda verilecek eğitimleri tamamlayanlara, dönemsel başarılarına göre online sertifika gönderileceğini anlattı.

Sağlık turizminin çok bileşenli, birçok sektörü etkileyen ve bunlardan beslenen bir alan olduğuna işaret eden Elbaşı, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Projeden sadece sağlık sektöründe hizmet veren kuruluşlar değil, farklı sektörlerin de somut faydalar elde etmesi amaçlanıyor. Sağlık turizmi hizmet bileşenlerinin mevcut veya istihdam edeceği her kademedeki çalışanın, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelik ve niceliksel özellikleri kazanması amacıyla, e-öğrenme platformu üzerinden eğitilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda eğitimler 3 ay süreyle devam edecek. Hedef gruba uygulanacak eğitim programları, sürekli erişilebilir, yenilikçi ve katılımı takip edilebilir bir dijital eğitim portalı üzerinden sunulacak."

- Başvurular 22 Nisan'da sona erecek

İbrahim Halid Elbaşı, proje sonrasında sektörün en önemli yapı harcı olan insan kaynağı kalitesini arttırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dijital eğitim sistematiklerini kullanarak yapılacak kitlesel bir eğitimle 5 bin personel eğitilecek. Böylelikle, İstanbul'un sağlık, medikal turizminde küresel istatistiklerde üst sıralara çıkması sağlanıp, daha çok yabancı hastanın tedavi için ülkemize gelmesi amaçlanmakta. Başvuruları 22 Nisan'a kadar devam edecek projeden faydalanmak isteyenler 'http://www.sagliklagelisimkampusu.com/web' adresi üzerinden başvurabilecek."