Şah Fırat harekatında 2 askere soruşturma !

Şah Fırat harekatında 2 askere soruşturma !
Güncelleme:

Olay olan Şah Fırat operasyonunda şok ! Tankın içinde kimliği belirsiz sivil ne arıyordu..

Tür­ki­ye sı­nır­la­rı dı­şın­da­ki tek Türk top­ra­ğı olan Sü­ley­man Şah Say­gı Ka­ra­ko­lu ve Tür­be­si için Su­ri­ye içi­ne 9 sa­at sü­ren bir ope­ras­yon dü­zen­len­di. Dö­nüş sı­ra­sın­da Ge­nel­kur­may TSK fo­to-film mer­ke­zin­de gö­rev­li Ast­su­bay Baş­ça­vuş Ha­lit Av­cı, tank ka­pa­ğı­nın ba­şı­na düş­me­si so­nu­cu şe­hit ol­du.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre Su­ri­ye­’de­ki tek Tür­ki­ye top­ra­ğı ola­rak anı­lan Sü­ley­man Şah Say­gı Ka­ra­ko­lu­’nun yer de­ğiş­tir­me ope­ras­yo­nu ge­çen 21 Şu­bat gü­nü ya­pıl­dı.

Dö­nüş yo­lun­da trajik bir ka­za ya­şan­dı. Kon­voy­da bulunan Mu­ha­be­re Baş­ça­vuş Ha­lit Av­cı için­de bu­lun­du­ğu araç­ta fo­toğ­raf ve vi­de­o çe­ki­mi ya­pı­yor­du. Kon­voy­da­ki tank­lar­dan bi­ri­nin nam­lu­su gö­zet­le­me ara­cı­na çarp­tı. Çarp­ma­nın et­ki­si ile sert bir bi­çim­de ka­pa­nan ka­pak, ara­cın için­de­ki Av­cı­’nın ölü­mü­ne ne­den ol­du.

BİR ASKERE TAKİPSİZLİK

Av­cı­’nın ölü­mü ile il­gi­li so­ruş­tur­ma ise Di­yar­ba­kı­r’­da bu­lu­nan 7’n­ci Ko­lor­du Ko­mu­tan­lı­ğı As­ke­ri Sav­cı­lı­ğı ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı ve id­di­ana­me ha­zır­la­dı. Tank ko­mu­ta­nı ola­rak gö­rev ya­pan Tank­çı Uz­man Ça­vuş Ci­han­gir Gör­gem (26) ve tank şo­fö­rü olan Tank Uz­man On­ba­şı Ah­met Bal, (24) hak­kın­da id­di­ana­me ha­zır­la­nır­ken, ay­nı araç­ta ni­şan­cı ola­rak gö­rev ya­pan Tank­çı Uz­man Ça­vuş. İ. Y. hak­kın­da ta­kip­siz­lik ka­ra­rı ve­ril­di.

As­ke­ri sav­cı­lı­ğın 6 Ma­yıs gün­lü id­di­ana­me­sin­de Gör­kem ve Bal için ‘tak­sir­le adam öl­dür­me­k’ suçundan 2 yıl­dan 6 yı­la ka­dar ha­pis is­ten­di. Ya­şa­nan ka­za­da şe­hit olan Ha­lit Av­cı­’nın ai­le­si­nin avu­ka­tı Meh­met Er­kan Ak­kuş da­va­ya iliş­kin Sözcü gazetesine yap­tı­ğı de­ğer­len­dir­me­de “Bi­lir­ki­şi­ler olay ye­ri keş­fi yap­ma­dan ra­por ha­zır­lan­dı” dedi.

SİVİL PİKAP TANKIN ÖNÜNDE

Akkuş şöyle konuştu: “Dar çer­çe­ve­de ha­zır­la­nan bu ra­por­da iki uz­man ça­vu­şun ku­sur­lu ol­du­ğu be­lir­til­di. Bu ra­por doğ­rul­tu­sun­da da id­di­ana­me ha­zır­lan­dı. An­cak, ope­ras­yon­da, plan­lan­ma­dan uy­gu­lan­ma­ya ka­dar ha­ta­lar zin­ci­ri mev­cut. Asıl ku­sur­lu­la­rın yar­gı­lan­ma­sı için yet­ki­li mah­ke­me Ge­nel­kur­may As­ke­ri Mah­ke­me­si­.”

Avukat Akkuş ayrıca ifadelerde yer alan ve takım komutanının tankına binen sivil bir şahsın olduğunu, tankların önünde de sivil bir pikabın bulunduğunu söyledi. Bu unsurların da kazanın oluşmasındaki illiyet bağının ortaya konulmasını gerektiğini ifade etti.