Sınırda asker 7/24 tetikte !

Sınırda asker 7/24 tetikte !

Kaçakçılığın ve yasa dışı geçişlerin çok olduğu Hatay'da hudut birlikleri kuş uçurtmuyorlar.

Kaçakçılık ve yasa dışı geçiş girişimlerinin yoğun olduğu Suriye sınırındaki Hatay’ın Yayladağı, Reyhanlı ve Altınözü ilçelerinde hudut birlikleri, aldıkları güvenlik önlemleriyle sınırda adeta kuş uçurtmuyor.

Hudut birlikleri, Türkiye-Suriye sınırında 7 gün 24 saat esasıyla nöbet tutuyor. Sınırda seyyar duvar örme çalışmaları hızla devam ediyor. Kaçakçılığı ve yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kuşaklık ve Beşaslan mahallelerinde yaklaşık 5 ayda 11.5 kilometrelik seyyar duvar örüldü. Beton bloklar, 2 metre genişliğe, 3 metre yüksekliğe ve 7 ton ağırlığa sahip.
 
Suriye’nin İdlib ve Lazkiye illerine komşu Yayladağı ilçesinde de güvenlik önlemlerini arttırma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında 4 metre genişliğindeki 5 kilometrelik hendek tamamlandı, 2.5 metre yüksekliğindeki 9 kilometrelik akordiyon duvar çalışması ise devam ediyor. Bu arada, Yayladağı’na bağlı Aşağı Pulluyazı, Güveççi, Görentaş, Uluyol ve Arslanyazı köylerinin karşısına yapılan hendek ve akordiyon duvara ek olarak, Altınözü ilçesi sınırını da içine alan 10 kilometrelik seyyar duvar eklenecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Hatay’ın Suriye sınırındaki seyyar duvarların uzunluğu 80 kilometreye ulaşacak. 

sinirda-kus-ucurtulmuyor-1916415.jpeg

Sınıra örülen seyyar bloklar 2 metre genişliğe, 3 metre yüksekliğe ve 7 ton ağırlığa sahip.