Sunucu Ece Üner de mi milletvekili adayı oldu ?

Sunucu Ece Üner de mi milletvekili adayı oldu ?
Güncelleme:

Dün siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etmesi sonrası İYİ Parti'nin milletvekili adayları arasında yer alan bir isim dikkat çekti. Ekranların başarılı sunucusu Ece Üner'in aday olduğunu sanan çok sayıda kişi, başarılı sunucuyu mesaj yağmuruna tuttu.

14 Mayıs seçimleri için artık sadece 35 gün kalmışken, 26 siyasi parti dün YSK'ya tek tek giderek milletvekili adaylarının yer aldığı listeleri teslim etti.

Teslim edilen listelerde dikkat çeken isimler de yer alırken isim benzerlikleri de garip durumlar oluşturdu. Onlardan biri de İYİ Parti’den aday olan Ece Güner oldu.

TV100 Ana Haber sunucusu ünlü spiker Ece Üner ile olan isim benzerliği nedeniyle, Üner'in takipçileri başarılı sunucuyu mesaj yağmuruna tutunca ünlü spiker, açıklama yapmak durumunda kaldı.

Ünlü sunucu Ece Üner, Twitter hesabından, bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Üner, "Amma yazdınız! Acaba beni Sayın Ece Güner’le karıştırıyor olabilir misiniz? Çünkü avukat değilim. Sayın Erdoğan Toprak’la evli değilim, milletvekili adayı da değilim.. Sade ve sadece Ece Üner’im. İyi akşamlar" ifadelerini kullandı.

ece güner ve meral akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti'nin milletvekili adayı Ece Güner...

 

İYİ Parti’den aday olarak gösterilen CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi Ece Güner ise Twitter hesabından "Zorunlu açıklama" başlığı altında şunları söyledi:

Evli değilim, geçen yıl boşandım. Bu “ucube sisteme” karşı mücadele etmiş, 4 kitap yazmış, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem anayasasının mimarlarından biri olarak adayım. Sn. Akşener’in çalışmalarımı takdir etmesi sonucu İyi Parti’den aday oldum.

İşte Güner'in o paylaşımı: