Tacikistan İle Bea Arasında İşbirliği Anlaşması

Tacikistan İle Bea Arasında İşbirliği Anlaşması

TAŞKENT (AA) - Tacikistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, güvenlik ile terörle mücadelede işbirliği ve suçluların karşılıklı iadesi dahil...

TAŞKENT (AA) - Tacikistan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, güvenlik ile terörle mücadelede işbirliği ve suçluların karşılıklı iadesi dahil bir dizi anlaşması imzalandı.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, BEA'ye yaptığı resmi ziyarette Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Genelkurmay Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, Devlet Başkanı Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

Rahman'ın temaslarında, Tacikistan ile BEA arasındaki işbirliği, güncel ve bölgesel meseleler ele alındı. Görüşmelerde ayrıca, Tacikistan'da yapılması öngörülen hidroelektrik santrali, otoyol ve diğer altyapı sistemlerinin inşaatına BAE sermayesinin teşvik edilmesi konusu detaylı olarak gözden geçirildi.

Tacikistan Devlet Başkanı Rahman ile Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum Ortak Bildiri imzaladı. İki ülke hükümetleri arasında güvenlik ve terörle mücadelede işbirliği, suçluların karşılıklı iadesi, dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareleri, turizm, eğitim ve bilimsel araştırmalarda işbirliğini öngören anlaşmalara imza atıldı.

Temaslarının ardından Tacikistan'ın Abu Dabi Büyükelçiliğinin yeni binasının resmi açılışını yapan Rahman, büyük elçilikte Tacikistan bayrağını göndere çekti.

Rahman'ın liderliğindeki Tacik heyetinde, Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Rahman, İçişleri Bakanı Ramazan Rahimzade, Eğitim ve Bilim Bakanı Nuriddin Said, Devlet Mülkü ve Yatırım Komitesi Başkanı Kadiri Kasım, Gençlik, Spor ve Turizm Komitesi Başkanı Ahtam Abdullazade ve diğer Tacik yetkililer yer aldı.