TCMB Başkanı Erkan'dan CİMER'lik olan skandal iddia sonrası ilk açıklama

TCMB Başkanı Erkan'dan CİMER'lik olan skandal iddia sonrası ilk açıklama
Güncelleme:

Bir kadın TCMB çalışanının CİMER'e yazdığı ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığına dair gündeme bomba gibi düşen şikayetin ardından TCMB Başkanı Erkan "şaşkın ve üzgünüm" açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuş hatta Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etmişti.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bu dilekçe sonrasında gözlerin çevrildiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

Sosyal medya hesabı X'ten bir açıklama yaparak şaşkın ve üzgün olduğunu söyleyen Erkan, şunları söyledi:

Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. 

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.