TOKİ Başkanı Turan:

TOKİ Başkanı Turan:

"İnşallah yıl sonuna doğru bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumu'nu Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim etmiş olacağız"

SAKARYA (AA) - Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "İnşallah yıl sonuna doğru bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumu'nu Gençlik ve Spor Bakanlığına teslim etmiş olacağız" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ şantiyelerini gezmek amacıyla Sakarya'ya geldiklerini söyledi. 

Hendek ilçesindeki devlet hastanesini 1,5 aya kadar teslim edeceklerini belirten Turan, "Karasu'daki hastanemizin de geçici kabulleri yapıldı. 15-20 güne kadar Sağlık Bakanlığına teslimini yapacağız. Sapanca Devlet Hastanesi de bitti. O da halkımızın hizmetine girecek" diye konuştu. 

Turan, devletin en büyük yatırımlarından birinin Sakaryaspor Stadı olduğuna işaret ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığının isteği doğrultusunda Türkiye'de 16 stadyumun inşaatını sürdürdüklerini kaydetti. 

Statların koltuk kapasitesinin yaklaşık 400-412 bin olduğu bilgisini veren Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu statlarla Türkiye'de belki de cumhuriyet tarihinde yapılmış toplam yatırımdan daha fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde yapılıyor. Bunu özellikle altını çizerek söylüyorum. TOKİ Başkanı olmaktan öte, ilk önce bu ülkenin bir teknik adamı ve vatandaşıyım. Büyük sevinç duyuyorum çünkü gerçekten önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha uğraşmayacak. Hem stadyumlar hem de Sağlık Bakanlığımızın uhdesinde yaptığımız işler, Türkiye'nin önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde."

Turan, Sakarya Stadyumu ve 16 stadın dünya ölçeğinde, UEFA kriterlerinde ve çok üst konseptte yapıldığını vurgulayarak, son teknolojinin kullanıldığını anlattı. 

"Belki Avrupa'da birçok statta olmayan özellikler var" ifadesini kullanan Turan, "Sakaryaspor Stadı da bunlardan bir tanesi. 25 bin kapasiteli seyir alanı gerçekten çok güzel. Gerçekten farklı ambiyansı olan bir stat. Başlangıcında zeminle alakalı bazı sorunlar vardı ama çözüldü. İnşallah yıl sonuna doğru bir sıkıntı olmazsa Sakaryaspor Stadyumu'nu bakanlığımıza teslim etmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.