Tramvay kazasında vatmana tutuklama

Tramvay kazasında vatmana tutuklama
Güncelleme:

İstanbul Eyüpsultan'da, tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kaza sonrası gözaltına alınan vatman tutuklandı.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, tramvay ile İETT otobüsünün çarpıştığı kazayla ilgili gözaltına alınan vatman tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan tramvay sürücüsü Semi Ö.'nün (30), Alibeyköy Polis Merkezi'ndeki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLANDI

İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve savcılıkça ifadesi alınan şüpheli, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ö.'nün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, kazanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Müdürlüğü'nün sinyalizasyon hareketlerine dair inceleme yaptığı belirtilerek, sinyalizasyon bilgileri ile arıza olup olmadığının ilgili birim tarafından bildirilmesi istendi.

''AÇLIKTAN GÖZÜM KARARMIŞ VEYA BAYILMIŞ OLABİLİRİM'' 

Semi Ö.'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Ö., ifadesinde yaklaşık 7 yıldır vatman olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İki yıldır T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmaktayım. Alibeyköy durağından yolcuları aldıktan sonra tekrar hareketlendim. O esnada kabin içerisinde yalnızdım. En son yolu takip ettiğimi biliyorum. Ancak hareketlendikten sonraki süreci hatırlamıyorum. 4 ay kadar önce kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye gitmiştim. Bunun dışında herhangi bir kronik rahatsızlığım bulunmamaktadır. 

Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvay İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm. Ardından sağlık ekipleri beni hastaneye götürdü. Hastanenin ardından karakola giderek ifademi verdim.''

"BAYILDIĞIM İÇİN TRAMVAY IŞIKLARININ YEŞİL Mİ KIRMIZI MI YANDIĞINI HATIRLAMIYORUM"

Ö. ifadesinin devamında, "Başıma ilk defa böyle bir kaza geldi. Yaşanılanlardan dolayı çok üzgünüm. Her şey iradem ve kontrolüm dışında meydana gelmiştir. Bayıldığım için tramvay ışıklarının yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Normalde tramvay kabininde ivme kolunu manuel kullanırım. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir. Ancak olay tarihinde yaşanan kazada, sistemin aynı şekilde hata verip vermediğini bilmiyorum. Araştırılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİNİN GEREKÇESİ

Savcılığın sevk yazısında, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mağdur sayısının çok olması, şüphelinin eyleminin bilinçli taksirle meydana gelmesi, mağdurlardan iki kişinin halen bilincinin kapalı olup, hayati tehlikelerinin mevcut olması, mağdurların büyük bir kısmının ifade alma işleminin henüz tamamlanmaması ve delillerin tamamen toplanmaması sebebiyle tutuklanmasının talep edildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Alibeyköy Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde dün sabah saatlerinde tramvayın İETT otobüsüne çarptığı kazada 33 kişi yaralanmıştı.

Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, tedavilerinin ardından taburcu edilen vatman ve otobüs şoförünün de ifadesi alınmıştı.

Otobüs şoförü, ifadesinin ardından karakoldan ayrılmıştı.

AA