TÜDER Başkanı Küçük: ''Zamların sebebi salgın, deprem, savaş olamaz''

TÜDER Başkanı Küçük: ''Zamların sebebi salgın, deprem, savaş olamaz''
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük seçimlerin ardından zamla yatan zamla kalkan Türkiye'de iktidarın zamlara gerekçe olarak salgın hastalık, deprem ve Rusya-Ukrayna savaşını göstermesine itiraz ederek ekonomik tedbirlerin gerekçelerinin kamuoyuna açıklıkla izah edilmesi çağrısında bulundu.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Türkiye'deki zam fırtınası için "Ekonomi yönetiminin en önemli eksikliği, uygulamaya konulan ekonomik tedbirlerin gerekçelerinin kamuoyuna yeterince izah edilmemiş olmasıdır." diyerek ekonomi yönetimine çağrıda bulundu.

İşte Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ün konuyla ilgili uyarısı:

 Ekonomi yönetiminin en önemli eksikliği, uygulamaya konulan ekonomik tedbirlerin gerekçelerinin kamuoyuna yeterince izah edilmemiş olmasıdır.

Doğalgaz, petrol çıkaran, İHA’lar üretip satan, ihracatta rekorlar kıran Türkiye’den, bir anda benzinin litre fiyatının 36,05.-TL olduğu Türkiye’ye geldik. Bunun gerekçesi, sadece salgın hastalık, deprem ve Rusya Ukrayna savaşı ile izah edilmemelidir.

Vatandaşlarımız, ülkesi için yapılması gereken bir fedakarlık var ise, bunu her şeye katlanarak yapar. Ancak, gerekçeleri açıklıkla ortaya konulmalı, kamuoyuna izah edilmelidir.

Kamuoyu ve yetkililerin dikkat ve değerlendirmesine sunuyoruz.

Saygılarımızla.
Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)