Türkiye, Suriye rejiminin alçak saldırısına böyle cevap verdi

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib eyaletinde Esed rejimi tarafından yapılan ve 4 evladımızın şehit düşüp, 9 evladımızın yaralandığı saldırıya anında cevap verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin de yaralandığını bildirdi.

DERHAL KARŞILIK VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

 YOĞUN FÜZE ATIŞI

Daily Sabah, misilleme anının görüntülerini yayınladı.Görüntülerde TSK'nın saldırı yapılan bölgeye yoğun bir şekilde füze atışı yaptığı görülüyor.

Suriye'de 4 evladımız şehit düştü, 9'u da yaralı!Suriye'de 4 evladımız şehit düştü, 9'u da yaralı!

TÜRKİYE BÖLGEDE 12 GÖZLEM NOKTASI OLUŞTURDU

Türkiye-Rusya-İran arasında yapılan Astana görüşmeleri kapsamında Türkiye çatışmasızlık bölgesi ilan edilen İdlib’de süreci denetlemek üzere gözlem noktaları kurmuştu.  Ekim 2017’de başlayan süreç sonucunda Türkiye bölgede 12 gözlem noktası oluşturdu. Bu noktalar daha önce Suriye rejiminin saldırılarına maruz kalmıştı.

İlk olarak 19 Ağustos 2019’da İdlib’e bağlı Morik’te bulunan 9 No’lu gözlem noktasının güvenliğini sağlamak üzere bölgeye gönderilen Türk askeri konvoyuna rejim güçlerin tarafından hava saldırısı düzenlenmiş ve üç sivil hayatını kaybetmişti.

Bölgede Rusya’nın hava desteğiyle Suriye Ordusu’nun ilerleyişi sürerken, 23 Ağustos’ta Türkiye’ye ait 9 No’lu gözlem noktasının etrafı çevrilmişti.

28 Ağustos’ta da Türkiye’ye ait 10 No’lu gözlem noktası yakınlarına havan saldırısı düzenlendiği öne sürülmüştü. O dönemde medyaya yansıyan haberlerde Suriye Ordusu’nun gözlem noktasının 500 metre yakınını vurduğu bilgisi yer almıştı. Türk askerleri ise bu saldırıdan etkilenmemişti.

 

Seçiniz...