Yeni eğitim sisteminin ayrıntıları belli oldu

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı "tatil" düzenlemesinin ardından eğitimde de yeni sisteme geçiliyor. Ders sayısı azalıyor, liselere kariyer ofisleri geliyor. Öğrenciler üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebilecek..

Geçtiğimiz günlerde eğitimde yeni tatil düzenlemesini duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim takvimini "18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek." diyerek açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de eğitimde yeni bir dönemi daha başlatıyor. Resmen yarın açıklanacak olan yeni sistemin ana başlıkları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yarın tanıtacağı yeni ortaöğretim modeli, liselerde ders sayılarının azaltılması, "kariyer ofisleri"nin kurulması, 12'nci sınıflarda ders saatlerinin azaltılarak destek çalışmalarının getirilmesini içeren "reform" niteliğinde düzenlemeleri içeriyor.

Yarın açıklanacak yeni eğitim sistemine göre ders sayısı azalacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre yeni sistemde liselere kariyer ofisleri gelecek. 12’nci sınıflarda ders saatleri azaltılıp, destek çalışmaları gelecek. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebilecek. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde başlayacak ve 9’uncu sınıflardan başlanarak kademeli geçiş olacak. 'Bilgi kuramı' zorunlu ders haline gelecek. Yaparak, uygulayarak öğrenmeye ağırlık verilecek.

12’nci sınıflara da yenilikçi dersler geliyor. 9’uncu sınıf öğrencilerinin her alandan ders alabileceği dengeli bir ders çizelgesi geliyor. Haziran ayında dersler yerine proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinlikleri yapılacak.

İşte eğitimde yeni sistemin ayrıntıları:

1. Ders sayısı azalıyor.

2. Liselere Kariyer Ofisleri geliyor.

3. 12. Sınıflarda Ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları geliyor.

4. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor.

5. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9.sınıflardan başlıyor. Kademeli geçiş olacak.

6. Bilgi Kuramı zorunlu ders haline geliyor.

7. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor.

8. 12.sınıfta çok enteresan yenilikçi dersler geliyor.

9. Öğrencinin her alandan ders alabileceği dengeli bir ders çizelgesi geliyor.

10. Haziran ayında dersler yerine; proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinlikleri geliyor.

Yeni eğitim takvimi açıklandı: Nisan ve Kasım'da ara tatil olacakYeni eğitim takvimi açıklandı:
Yaz tatili kısalıyor, Nisan ve Kasım'a ara tatil geliyor

Öğretmenlerin ek ders ücreti kalkıyor mu ?Öğretmenlerin ek ders ücreti kalkıyor mu ?

Seçiniz...