Ziraat Bankası'na 1,1 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi

Ziraat Bankası'na 1,1 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi

İSTANBUL (AA) - Ziraat Bankası, 1,1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.Banka açıklamasına göre, Ziraat Bankası, 19 ülke 42 bankadan toplam...

İSTANBUL (AA) - Ziraat Bankası, 1,1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Banka açıklamasına göre, Ziraat Bankası, 19 ülke 42 bankadan toplam 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı. 367 gün vadeli, dolar ve avro cinsinden sağlanan kredi yoluyla banka, 4 Nisan 2016 tarihinde vadesi gelen sendikasyon kredisini yeniledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, şunları kaydetti:

"Gelişmekte olan ülkelere fon akışının azaldığı bu dönemde Türkiye, güçlü makro ekonomik çerçevesi ile yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bankamızın, vadesi gelen sendikasyon kredisini yenilemiş olması, uluslararası piyasalarda bankamız ve ülkemize duyulan güvenin bir göstergesidir. Bankacılık sektörünün yurt dışından fon temini konusunda hiçbir zorlukla karşılaşmasını beklemiyoruz.

Ülkemizin en önemli aktifleri arasında yer alan Ziraat Bankası için 2011 yılında başladığımız ve sürdürülebilirliği esas aldığımız değişim ve dönüşüm projemize devam ediyoruz. Önemli mesafeler kat ettik. Alınmakta olan sonuçlar bunu teyit emektedir. Özkaynaklarımızla uyumlu ve dengeli bir bilanço yönetimi çerçevesinde, kaynak yapımızı çeşitlendirmeyi sürdürüyor ve bu stratejinin bir unsuru olarak, mevduatın yanı sıra uygun maliyetli ve uzun vadeli mevduat dışı kaynaklar yoluyla da fonlama imkanlarını artırmaya devam ediyoruz."


-"Bu kredi, ülkemize ve bankamıza olan güvenin devamının sonucudur"


Kuru, sağladıkları uzun vadeli ve uygun maliyetli bu kaynakları; cari dengenin kurulması, istihdamın artırılması ve dış ticaretin geliştirilmesi çerçevesinde reel sektörün ihtiyaç duyduğu finansman desteği olarak sunmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Ziraat Bankası'nın 2015 yılında Türkiye'nin en çok kredi kullandıran bankası durumuna geldiğini kaydeden Kuru, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm bu faaliyetlerimizi ülkemizin lider ve moral bankası olmak hedefine uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Reel sektörün kaynak ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası finans kuruluşlarından uzun vadeli kaynak sağlamakla yetinmiyor, dış ticaretin finansmanı için uluslararası bankalardan sendikasyon kredisi de temin ediyoruz. Bankamız stratejileri doğrultusunda, 1,1 milyar dolara kadar yükselen sendikasyon kredimizi, uluslararası piyasalardaki dalgalanmalara rağmen yenilemiş bulunuyoruz. Bu başarılı kredi işlemiyle, 240,5 milyon dolar ve 762 milyon avro olmak üzere toplam 1,1 milyar dolar karşılığı kaynak sağlanmıştır.

367 gün vadeli, dolar için LIBOR + 85 baz puan ve avro için EURIBOR + 75 baz puan maliyetle 19 farklı ülkeden 42 bankanın katılımıyla sağlanan bu sendikasyon kredisi, gelişmesini sürdüren ülkemize ve bankamıza olan güvenin devamının bir sonucudur."