Hayko Cepkin'in hayali gerçek oldu

Hayko Cepkin'in hayali gerçek oldu

Ünlü rock sanatçısı Hayko Cepkin'in açtığı "Varil/Barrel Camping" misafirlerini ağırlamaya başladı.

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Mahallesi bölgesinde bulunan Varil/Barrel Camping, geçtiğimiz hafta sonu kapılarını açtı. 28 Ağustos Cuma günü misafirlerin gelmesi ve yerleşimi ile başlayan eğlence, tüm hafta sonu devam etti.

29 Ağustos Cumartesi akşamı 500 kişilik bir kalabalığa ‘Varil /Barrel Camping’in nasıl ortaya çıktığını anlatan bir konuşma yapan Hayko Cepkin, hikayeleriyle hem yürekleri ısıttı, hem de misafirlere oldukça eğlenceli bir zaman dilimi sundu.

‘Buraya 5 yıl evvel paraşütçü olma hayali ile geldim. Bu bölgede 2 sezonluk Extreme sporlar ile ilgili TV programı yaptım ve gelen misafirlerimi kendi konakladığım kamp alanlarında ağırladım. Doğanın içinde hayvanlarla birlikte geçirdikleri zamanlardan zevk duydular ve çekimleri bitmiş olmasına rağmen gitmediler. Sonra diğer konuklarım geldi ve kişi sayımız gün geçtikçe çoğaldı.

Zaman ilerledikçe aklıma bir kamp açma fikri yerleşmeye başladı. Hayat felsefemin içerisinde, kazandığımız parayı beton bir binanın içinde bir daire satın alarak harcamak gibi bir niyetim hiç olmadı. Toprak sahibi olmanın çok daha kıymetli olduğunu zaman içerisinde öğrendim.

Topraktan, doğadan, yeşilden anlayan biri değilim, ben şehirli biriyim. İstanbul’dan tükenmeye başlamış ve kendimi tekrar eden bir pozisyonda bulduğum için gitme kararı aldım. Herkesin kendini dinleyebileceği bir yer açmak için ise doğru olan yeri bulmak 2-3 yıl sürdü. Şu an ormanın içinde yapay bir plajı, havuzu olan bir kamp alanı yaparak yine herkesi şaşırttık.

varil2.jpg

Bizim için doğa ve hayvanlar en önemli noktadadır. Bu sebeple bu kamp alanını hazırlarken hiçbir ağaca zarar verilmeden oluşumumuzu tamamladık. Ve burada konaklayacak olan misafirlerimizin hayvan dostları ile konaklayabilmesi için bir de barınak oluşturduk. Kamp alanı içerisinde, ayrıca profesyonel bir kayıt stüdyosu ve TV programları çekebileceğimiz bir stüdyomuz da olacak.

Burada toplamda 140-150 kişiyi konaklatabilecek ve 1000-1500 kişilik festival yapılabilecek bir alanımız da mevcut. Bu durum Selçuk, Şirince hatta Kuşadası’na da istihdam sağlayabilecek bir ortam yaratacak. Buralarda 5 senedir dolaşıyorum ve buradaki esnaf ile işini iyi yapan bir belediye başkanı kadar güçlü muhabbetim var. Halkın esnafın  %70 ile fotoğraf çektirdim .) burada aday olsam %30 ile başkan olurum diye düşünüyorum .)

Amacımız burada esnafımız ile birlikte hareket edebilmek ve kazanmak/kazandırmak.. Varil/Barrel Camping, oluşumu itibariyle Türkiye’de eşi olmayan bir yaşam merkezi. Hiç yapılmamış şeyleri denemek cesaret ister ama yapıldığı zaman başarıya kavuşursa da takdir görür. Umarım yaptığımız her şey bu manada takdirinizi görür’

varil1.jpg


Hayko Cepkin’in konuşmasının ardından davul/zurna ve çalgılar eşliğinde eğlenen misafirler, ardından DJ kabinini Görkem Eylem ve Nikki Wild’ın devralmasıyla eğlenmeye devam etti.

Pek çok farklı şehirden katılım gösteren motosiklet grupları, ÇARŞI grubu, sanatçı dostları, yerel halkın, konaklayan misafirlerin ve sürpriz katılımı ile Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı ve eşinin katılımı ile oldukça kalabalık bir açılış gerçekleşti. 30 Ağustos Zafer bayramı ise 40 kişilik bir motor gurubu korteji oluşturularak Selçuk ilçesi içerisinde kutlandı.

varil15.jpg

Özel event ve organizasyonlar, çeşitli motivasyon toplantıları, motorsiklet/yoga/pilates ve diğer spor gruplarının özel aktiviteleri için de uygun olan Varil/Barrel Camping,  ilerleyen dönemlerde çeşitli akustik performanslara, konserlere ve festivallere, albüm kayıt stüdyosuna de ev sahipliği yapacak.