Can Dündar'a bir soruşturma daha

Can Dündar'a bir soruşturma daha

Can Dündar'a rerörle mücadele edenleri hedef göstermekten soruşturma açıldı..

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında ‘terörle mücadele eden görevlileri hedef gösterdiği’ gerekçesiyle 3 savcı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Dündar hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında 3 cumhuriyet savcısının suç duyurusu üzerine 'terörle mücadele eden görevlileri hedef gösterdiği' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Gazetesi 11 Mart 2016 günü internet sitesinden Berkin Elvan soruşturmasında şüpheli olduğu iddia edilen bir polisin fotoğrafını yayınladı. Hakkında İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından gizlilik kararı verilen dosyadaki bir polisi Berkin Elvan'ın katili olarak kamuoyuna lanse eden Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesi söz konusu polisin ifadesini de yayınladı ve hedef yaptı. Aynı şekilde Birgün Gazetesi'nin de yayın yaptığı tespit edildi.

HEDEF GÖSTERİCİ YAYINLAR TESPİT EDİLDİ

Bu tespitler üzerine Berkin Elvan soruşturmasını yürüten 3 savcı Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ile Birgün Gazetesi yöneticileri hakkında 'terörle mücadele eden görevlileri hedef gösterdiği' iddiasıyla İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Berkin Elvan olayının faili olduğu iddiasıyla bir polisin isminin ve fotoğrafının yayınlandığı, hedef gösterici yayınlar yapıldığı kaydedildi.

BİRGÜN GAZETESİNE DE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Suç duyurusu üzerine İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu harekete geçti. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinin sorumlu müdürü de soruşturmaya dahil edildi. Benzer yayın sebebiyle Birgün Gazetesi sorumluları hakkında da soruşturma başlatıldı.