Kanııtlanamayan Kabataş yalanının mimarı Elif Çakır başörtüsünü çıkardı

Kanııtlanamayan Kabataş yalanının mimarı Elif Çakır başörtüsünü çıkardı
Güncelleme:

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta yaşandığı öne sürülen ancak yalan olduğu ortaya çıkan iğrenç iddianın mimarlarından Karar yazarı Elif Çakır başörtüsünü çıkardı.

Gezi Parkı direnişi sürecinde dönemin Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun “Kabataş İskelesi’nin önünde belden yukarısı çıplak, elleri deri eldivenli, başları bandanalı onlarca erkek tarafından yerlerde sürüklendiği, üzerine idrar yapıldığı” iddialarını haberleştiren ancak daha sonra kamera görüntüleriyle yalanlanan bu iddialar nedeniyle ‘özür’ çağrılarına muhatap olan Elif Çakır başörtüsünü çıkardı.

Bu iddialar yandaş gazetelerde geniş yer bulmuştu. Daha sonra olaya ilişkin görüntülerde ise böyle bir olayın olmadığı ortaya çıkmıştı.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Akit de Kabataş yalanını ortaya atan Elif Çakır’ın başörtüsünü çıkarması üzerine “Gezi Parkı kalkışması sırasında Kabataş yalanını ortaya atarak provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Çakır’ın başörtüsünü çıkardığı görüldü.” ifadelerinin kullanıldığı bir haber yaptı.

Akit hazırladığı haberde, Kabataş’ın provakasyon olduğunu söyledi ve “Gezi kalkışması sırasında “Kabataş’ta başörtülü genç kadına 70 üzeri çıplak magandanın saldırdığını hatta üzerine bevlettiğini” iddia ederek provokasyona girişen Karar yazarı Elif Çakır’ın haber sitesindeki yeni hali dikkat çekti. Kabataş olayının ardından Çakır’ın başörtüsünün de yalan olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Elif Çakır’ın Twitter hesabındaki profilini de değiştirdiği görüldü.

Karar gazetesinden önce Akşam, Taraf ve Star gazeteleri, Ülke TV ve Tempo dergisinde muhabirlik, yazarlık ve programcılık yapan Elif Çakır, medyada AK Parti’ye muhalefet eden ve ‘liberal muhafazakâr’ olarak da nitelenen kesimdeki gazeteciler arasında yer alıyor. Çakır’ın