OdaTV'de Mehmet Cengiz istifası!

OdaTV'de Mehmet Cengiz istifası!
Güncelleme:

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in OdaTV'de yayınlanan röportajı sonrası sitenin genel yayın yönetmeni Toygun Atilla istifasını açıkladı.

Gazeteci Toygun Atilla, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla OdaTV'den ayrıldığını duyurdu. 15 aydır sitenin genel yayın yönetmenliği görevini yürüten Atilla, OdaTV'nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın'a ve okurlara teşekkür mesajı yayınladı.

Atilla mesajında, "Sevgili okur, İlk kez 16 Kasım 2021'de Odatv’den size 'Merhaba' diyerek seslendim. Kuracağımız bağın temelini, 'gerçekten alan güven' duygusunun oluşturacağını söyledim. 'Gerçek zırhı' ile çıktığımız yolculuğun rotasını ise 'evrensel gazetecilik ilkeleri' ve 'kamu yararı' belirleyecek diyerek seslendim. OdaTV sıfat takmayacak, yaftalamayacak, yargılamayacak, iletken değil, üretken olacak dedim. Postacılık, bavulculuk kolaylığında olmayacağımızı, evrensel gazetecilik kurallara bağlı olacağımızı belirttim. Dedim ya... Gazetecilik adına hayallerim vardı, sizlere kendi adıma verdiğim sözler vardı.
Sizlere ilk 'merhaba' dediğimde de söylediğim gibi 'hatalar yapabiliriz' ama bilerek asla yanlış yapmayacağız. Hatalar yaptık. Ancak ben ve ekip arkadaşlarım asla kimseye bilerek yanlış yapmadı. Dedim ya... Gazetecilik adına hayallerim vardı, sizlere kendi adıma verdiğim sözler vardı. Sözlerimi gücüm yettiğince, imkanlar el verdiğince tuttum, tutmaya çalıştım. OdaTV’nin sahibi Soner Yalçın başta olmak üzere, 15 ay beraber çalıştığım emekçi kardeşlerime, siz kıymetli okurlara çok teşekkür ediyorum. Hoşçakalın" ifadelerini kullandı.

 

Ne olmuştu?

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in OdaTV'de yayınlanan röportajı Soner Yalçın ile Toygun Atilla'yı karşı karşıya getirmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “beşli çete” olarak nitelendirdiği şirketlerden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz, deprem yardımı sonrasında CHP liderinin yaptığı açıklamaya tepki göstermişti.

Odatv’den Can Özçelik’e konuşan Mehmet Cengiz, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu böyle tweet atmış, ben bu acılı günde buna cevap vermek istemiyorum. Onu kamuoyuna, milletimizin taktirine bırakıyorum. İktidara gelir, biz her zaman devlete hesap vermek mecburiyetinde olan insanlarız, hesabı sorar. Bu yardımı da borcum çıkarsa oradan düşmesin. Bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bu acılı günde kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Deprem bağışından bir gün sonra şirketine teşvik verilmesiyle ilgili tartışmalar sorulan Cengiz, “2016 yılında çıkan bir kanun var. Sanayi yatırımı yapan herkese teşvik veriliyor, bölgelere göre. Seydişehir’deki teşvik aşağı yukarı 1-1,5 yıl önce müracaat edilmiş bir olay. Bunu gündeme getirmeyi abes buluyorum. Bu kanun. Bunu çok yadırgıyorum” yanıtını vermişti.

Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla’nın, Cengiz röportajı üzerine kaleme aldığı yazıya, İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın’dan tepki gelmişti. Atilla yazısında, Soner Yalçın’ın geçmişte yazdığı Mehmet Cengiz yazısından alıntılar yapmış, OdaTV’nin Cengiz’le davalık olduğunu anımsatarak, yapılan röportajı ‘yeni gazetecilik’ olarak değerlendirmişti.

Sosyal medyada başlayan ‘OdaTV satıldı’ tartışması üzerine yazı kaleme alan Soner Yalçın ise, “30 yıllık muhabir Toygun, gündemdeki tartışma konularıyla ilgili yapılan bu röportajı 'yeni gazetecilik' diye nasıl değerlendirir? Gazeteci sormasın mı yani?” ifadelerini kullanmıştı.