Sporda Şiddet zirvesi Trabzon’da gerçekleştirildi

Sporda Şiddet zirvesi Trabzon’da gerçekleştirildi
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, "Taraftardan sorumlu yöneticileri göreve davet ediyoruz" derken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bir takım ideolojik grupların yoğunlaşmasını görüyoruz. Bu spor açısından son derece sakıncalı" dedi.

Trabzon’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Soylu, özellikle 3 maça dikkat çekti. Bakan Soylu, “Üzüntü verici tarafı, özellikle dönem dönem spora siyaset karıştırma konusunda bir takım ideolojik grupların yoğunlaşmasını görüyoruz. Bu spor açısından son derece sakıncalı” dedi.

81 il valisinin video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalar yaptı.  Özellikle 3 maça dikkat çeken Bakan Soylu, “Spor sahaları siyasetin değil, sporun yapılması gereken alan” dedi.

2017-2018 Spor Sezonun başlayacağına dikkat çeken Bakan Soylu, “Bu konuda sporu ana mercekten çıkarmadan hep birlikte meseleye yaklaşmak daha doğru olur. Gerek Spor Kulüpleri, yöneticiler, seyircilerimiz izleyenler, gerekse bu konunun tüm paydaşları açısından önemli bir döneme giriyoruz. Burada 6222 sayılı kanunla bir çok kurum yetkilendirilmiş. Bu yetki çerçevesinde hemen hemen her kurum elinden geleni yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.