En düşük memur maaşı ne kadar olacak ? Bakan açıkladı

En düşük memur maaşı ne kadar olacak ? Bakan açıkladı
Güncelleme:

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yapılacak zamdan sonra en düşük memur ve memur emeklisi maaşını açıkladı.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, en düşük memur maaşının zam sonrasında 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükseleceğini açıkladı. En düşük memur emeklisinin maaşı bin 945 lira olacak.

5,1 milyon memur ve memur emeklisi için toplu sözleşmede uzlaşma sağlanması sonrasında imza töreni düzenlendi.

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Zam konusunda mutabakata vardık. En düşük memur maaşı aile yardımı dahil 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. 2019'un ikinci yarısında 3 bin 198 liraya yükselecek. Emeklilerle ilgili de artışlar söz konusu. En düşük memur emeklisi 2018'in ilk yarısında bin 945 liraya yükselecek. Maaş artışları kamu mali dengesini gözetmeyi temel alan bir anlayışla gerçekleştirildi."

Birçok parametreyi göz önünde bulundurduk, ekonomik dengemiz ve istikrarımız bizim için önemliydi. Hükümetimiz mali imkanlarını sonuna kadar kullanarak artış oranını güçlü bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu durum piyasalara da olumlu yansımıştır. Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin isteklerini gözardı etmedik. Birçok iyileşmeyi barındırıyor. Arka planda çok ciddi bir mutfak var 776 maddeden oluşan bir teklif maddesiyle karşı karşıyaydık. 440'ı ile müzakerelerimizi gerçekleştirdik. 258 tanesi ile uzlaştık. Bu bugüne kadar ki en büyük uzlaşma rakamıdır.

İLAVE TAZMİNAT EKLEDİK

Öğretim yılına hazırlıkta verilen ödeneklerde ciddi artış gerçekleştirdik, yeni kurulan üniversitelere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde çalışanlara ilave tazminat ekledik, 4C ve geçici personellere yapılan ek ödemelere ilaveler gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimize de destekler verdik. Kamu konutlarında engelli kamu görevlilerinin yararlanması gibi. Engelli çocuğu bulunan kamu çalışanlarımızın engelli çocuk yardımına önemli bir artış oldu.

BAYRAM VE ÖZEL GÜNLERDE MESAİ YAPAN MEMURLARIMIZIN MESAİLERİNİ ARTIRDIK

Kreş imkanlarının geliştirmeye çalıştık. Arazide çalışan kamu görevlilerine yönelik, vergi daireleri gibi yoğunlukta çalışan vatandaşlarımıza önemli düzenlemeler hazırladık. Bayram ve özel günlerde mesai yapan memurlarımızın mesailerini artırdık. Bunun gibi birçok kamu kuruluşlarında görev yapan kardeşlerimiz için önemli düzenlemeler söz konusu.

Helal Gıda Sertifikalı ürünlerimizi ilk defa kamu kuruluşu yemekhanelerimizde özendirilmesi, kullanılması söz konusu.

HAC GÖREVİNE İZİN

Hac göreviyle ilgili olarak önemli bir yüküm koyduk. İzni kalmayan izinlerini kullanmış olan kamuda çalışan hac adaylarına ek olarak 20 gün ücretsiz izin verdik.

21 gündür yürüttüğümüz müzakerelerimiz bütün 80 milyon vatandaşımıza dokunacaktır.

MEMUR-SEN: KÜMÜLATİF ARTIŞ ORANI YÜZDE 17,54'E ÇIKARILDI

Törende konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bakanımız sendikacılık kökenli olmasaydı işimiz daha zor olabilirdi. Karşılıklı imzalayacağımız toplu sözleşme sürecine çok önemli katkılar olmuştur. 14 Ağustos'ta Kamu İşveren Heyeti yüzde 3+3'lük zam teklifiyle gelmişti. Sonraki süreçte yoğun mesai sonucu ikinci teklif kümülatif olarak yüzde 16'ya çıkarılmıştır. Yüzde 25 oranında artış ilk teklife göre önemliydi. İlk teklifte kümülatif artış oranı yüzde 12,5 iken son teklifle yüzde 17,54'e çıkarıldı" dedi.

Hükümet ile sendikalar arasındaki "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri" kapsamında, kamu çalışanları ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5; 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Seçiniz...