Memur maaşı zamları için dikkat çeken iddia

Memur maaşı zamları için dikkat çeken iddia
Güncelleme:

2023 yılı için zamlı asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emeklinin yeni yıl zammına çevrilmişti. Kulislerde dolaşan yeni memur maaşı ortaya çıktı.

2023 yılına da 2022 yılı gibi zam üstüne zamla girmeye hazırlanan Türkiye'de maaş zamları tartışılmaya devam ediyor. Asgari ücretin 2023 yılı için net 8.500 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler memur maaşlarına çevrilmişti. 

Yeni asgari ücret açıklandı. Sırada milyonlarca memur ve emeklisinin yeni yılda alacağı zam oranı var. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oran netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak. Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Söz konusu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu. Kesin rakamlar 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

Kulislerdeki genel beklenti memurun 2023 yılında %35 - %50 oranları arasında zam alması. En düşük emekli maaşının da 5 bin TL olması bekleniyor.

Dul ve yetim aylığı alanlar ise bugüne kadar aldığı hisseleri oranında bu zamlardan yararlanacak.

En düşük memur maaşının yüzde 35'lik bir artışla 12 bin 292 lira seviyelerine gelmesi planlanıyor. Yüzde 40 artış durumunda ise bu tutar 12 bin 747 liraya çıkacak.

Sözleşmeli memur, geçici personel, memur emeklisi, devlet memurları... Bu kişiler aylıklarını 15 Ocak'ta alacak. Zamlarla birlikte ek ödeme de artacak.

Erdoğan: "Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen yılın son Kabine toplantısı sonrası, memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin, "Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız." ifadelerini kullandı.

text-ad
Toprak Razgatlıoğlu’ndan Macaristan’da tarihi zafer Toprak Razgatlıoğlu’ndan Macaristan’da tarihi zafer Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! Bodrum açıklarında korku dolu anlar Bodrum açıklarında korku dolu anlar Sopayla döve döve kemiklerini kırmışlar! Sopayla döve döve kemiklerini kırmışlar! Uşak’ta devam eden yangının tahribatı gün ışığıyla ortaya çıktı Uşak’ta devam eden yangının tahribatı gün ışığıyla ortaya çıktı Dilan Çıtak aracını polisin üzerine sürdü; havaya ateş açılarak durduruldu Dilan Çıtak aracını polisin üzerine sürdü; havaya ateş açılarak durduruldu ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sakın bu hakkınızı patronunuzdan almayı unutmayın! Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sakın bu hakkınızı patronunuzdan almayı unutmayın! Sıcaklar bunalttı, İstanbul Boğazı halk plajına döndü Sıcaklar bunalttı, İstanbul Boğazı halk plajına döndü Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt!
Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti! Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti! Yine Esenyurt, yine olay! Meydan savaşına dönen kavgada yaşananlara inanamayacaksınız! Yine Esenyurt, yine olay! Meydan savaşına dönen kavgada yaşananlara inanamayacaksınız! 179 kişiyi taşıyan uçakta kalkış sırasında yangın çıktı: Yaralılar var, büyük panik kamerada! 179 kişiyi taşıyan uçakta kalkış sırasında yangın çıktı: Yaralılar var, büyük panik kamerada! ''Erdoğan'ın Türkiye'ye ihanet edeceğine inanır mısınız'' sorusuna ''evet'' yanıtı şoku! ''Erdoğan'ın Türkiye'ye ihanet edeceğine inanır mısınız'' sorusuna ''evet'' yanıtı şoku! Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Edirne'de kırmızı alarm! Bulgaristan'daki orman yangını sınırımıza dayandı Edirne'de kırmızı alarm! Bulgaristan'daki orman yangını sınırımıza dayandı Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama