Michael Phelps’i hayranı geçti

Michael Phelps’i hayranı geçti
Güncelleme:

21 yaşındaki Singapurlu yüzücü Joseph Schooling, 8 yıl önce tanıştığı çocukluk kahramanı Michael Phelps’i geride bırakarak Rio’da altın madalya aldı.

Rio Olimpiyatı’nda yüzmedeki heyecan sona ererken, erkekler 100 metre mücadelesi ilginç bir finişle noktalandı. Joseph Schooling, 50.39 ile Singapur’a tarihinin ilk altın madalyasını kazandırırken, 51.14 yüzen efsane Michael Phelps’i geride bırakmayı başardı. ABD’de yetişip yüzme eğitimi alan, Teksas Üniversitesi’nde okuyan Schooling, idolü olan Phelps ile 2008 Pekin Olimpiyatı öncesi 13 yaşındayken tanışmıştı. 8 yıl sonra en büyük organizasyonda aynı havuza giren ikiliden Schooling, çocukluk kahramanını geride bırakmayı başardı.

Singapurlu yüzücü, “Son 8 yılda yaşananlar oldukça farklı. Çocukluğumdan beri onun gibi olmak istedim. İyi bir yüzücü olmamın ve daha birçok şeyin sebebi Phelps’ti” dedi. Phelps, olimpiyatlardaki 3. gümüşünü, toplamda ise 27. madalyasını kazandı. 31 yaşındaki efsane sporcunun olimpiyatlarda 22 altın, 2 bronz madalyası bulunuyor. Erkekler 100 metre kelebekte bir başka ilginç olay da 3 gümüş madalya verilmesi oldu. 51.14 ile yüzen Güney Afrikalı Chad De Clos ve Macar Laszio Cseh, gümüş madalyayı Phelps ile paylaştı.