Formula 1'de Lewis Hamilton'a taciz

Formula 1'de Lewis Hamilton'a taciz
Güncelleme:

Formula 1'de Lewis Hamilton, Britanya Grand Prix'sini kazandıktan sonra sosyal medyada ırkçı tacize maruz kaldı.

Formula 1 Büyük Britanya Grand Prix'sini Lewis Hamilton kazandı. Yarışta Hamilton, rakibi Max Verstappen'in hastaneye götürüldüğü bir kazaya karıştı ve 10 saniyelik ceza aldı. Ancak daha önce yedi kez dünya şampiyonu olan Hamilton, buna rağmen evinde kariyerinin 8. zaferini elde etti.

Silverstone pistindeki ilk tur, şampiyonluk adayları Verstappen ile Hamilton'ın büyük çekişmesine sahne oldu. İki pilotun temasının ardından Verstappen bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı. Kaza sonrası Red Bull Racing'in Hollandalı pilotu hastaneye götürülürken, Hamilton'a 10 saniyelik ceza geldi.

 Yarışın bir numaralı gündemi olan kazanın ardından iki pilot sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı.

Lewis Hamilton, "Bugün, bu sporda yüzleştiğimiz riskleri hepimize hatırlattı. Bu riskleri hafife almamız lazım. Max’in iyi olduğunu duyduğuma memnun oldum. Ona en iyi dileklerimi gönderiyorum. Her zaman sert ve adaletli bir şekilde yarışacağım" derken, Max Verstappen "Böyle yarış dışı kaldığım için üzgünüm. Lewis'in aldığı ceza, bize yardımcı olmuyor ya da yaptığı tehlikeli hareket için adaleti yerine getirmiyor. Ben hastanedeyken onun zaferini kutlaması saygısızca ve sportmenlik dışıydı" mesajını paylaştı.

'HAMİLTON GİBİ BİR PİLOT YAPMAMALIYDI'

Red Bull Racing Patronu Christian Horner da, Max Verstappen'in kaza anında 51G'lik kuvvete maruz kaldığını açıklayarak, "Max Verstappen kaza esnasında 51G kuvvetine maruz kaldı. Lewis Hamilton gibi bir pilotun böyle bir hamle yapmaması gerek. O viraj çok belli, iç taraftan geçiş yapmamalısın. Lewis'in bu geçiş denemesinin yapılmaması gerektiğini bilmesi gerek" dedi.

 IRKÇI PAYLAŞIMLAR

Rakipten gelen bu tepkilerin dışında şampiyon Hamilton, Mercedes ekibinin Instagram'daki bir gönderisine yanıt olarak gönderilen maymun emojileri de dahil olmak üzere birçok ırkçı mesajın hedefi oldu.

Spordaki 'Black Lives Matter' hareketinin destekçileri arasında yer alan Britanyalı pilot yarıştan önce, İngiltereli futbolcuların Avrupa Şampiyonası finali sonrası yaşadıkları ırkçı tacize verdiği tepkiden ilham aldığını söylemişti.