''Kağıt üzerinde zorlu''

''Kağıt üzerinde zorlu''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, EURO 2016'daki grubumuzu değerlendirdi.

Fatih Terim, “İlk ikiyi düşüneceğiz. Olmazsa, üçüncü olarak gitmeyi isteriz. Olmazsa da yapacak bir şeyimiz yok. Bizim için sahadaki oyun kalitesi her şeyden daha önemli. Burada önce onu düşüneceğiz, sonrası kendiliğinden gelir” dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kağıt üzerinde zorlu bir gruba düştüklerini ancak bundan endişe etmediğini dile getirdi. Terim, “Ne çıksa memnun olacaktım” yorumunu yaptı.

“Hayırlı kuralar” diyerek söze başlayan Terim, “Bu grup, diğer otoritelerin söylediğine göre çok sert bir grup. Avrupa Şampiyonası’nda deneyimliyiz, her istediğiniz çıkmıyor. Saha içerisinde hedef ve gönül birliği yapmış bir Türk Milli Takımı, her şeyi yapabileceğini gösterdi. Burada Türk formasını bir genç çocuğun giymesi çok hoş. Burada olmak keyifli” yorumunu yaptı.

‘Yarışın içindeyiz’

Fatih Terim sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin yeni yıldızlar çıkaracağı inancını taşıyorum. Kimseden korkmadan, çekinmeden bir turnuva oynayacağız. Sonuç ne olursa olsun bu yarışın içindeyiz. Bizim grubumuz belki de diğerlerinden kağıt üzerinde zorlu görünüyor. İlk ikiyi düşüneceğiz. Olmazsa, üçüncü olarak gitmeyi isteriz. Olmazsa da yapacak bir şeyimiz yok. Ne çıksa memnun olacaktım. Teknik adamın memnuniyetsizliği herkese yansır.”

Terim, Türkiye’nin son anda şampiyonaya katılmasının artık irdelenmemesi gerektiğini söyleyerek, “Hakem düdüğü çalmadıktan sonra attığınız her gol lehinize yazılıyor. Burada son dakika atanlar çok var. Artık irdelemeyi bırakıp, emekleri teslim etmeye bakalım. Birde veya sonda, burada olmak, son 2’de olmak bizim en büyük isteğimiz... Bizim için sahadaki oyun kalitesi her şeyden daha önemli. Burada önce onu düşüneceğiz, sonrası kendiliğinden gelir” diye konuştu.

Ben demiştim!

Gruptan çıkmak için her şeyi deneyeceğini dile getiren Fatih Terim, “İlk maçımız Hırvatistan ile... Yine Çekler son maça geldi. Hayat böyle sürprizlerle dolu... Çek antrenörü (Pavel Vrba) fotoğraf çektirirken, ‘Fatih ben sana Prag’dayken, Fransa’da görüşürüz’ demiştim’ dedi”  diyerek geçmiş konuşmasını hatırlattı.

Milliyet