İngiltere Almanya'da şov yaptı !

İngiltere Almanya'da şov yaptı !

İngilitere, son Dünya Kupası şampiyonu Almanya karşısında 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

2016 Avrupa Şampiyonası için hazırlanan iki takım arasında oynanan  karşılaşmada Almanya Toni Kroos ve Beşiktaş'lı futbolcu Mario Gomez’in golleriyle  2-0 öne geçti.
 
İngiltere ise bu gollere Harry Kane, Jamie Vardy ve Eric Dier’in  golleriyle karşılık verdi ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
 
Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve 71 bin 413 seyircinin izlediği  karşılaşmanın 27. dakikasında sahaya kaptan olarak çıkan Sami Khedira’nın  defansın arkasına attığı pasa hareketlenen Mario Gomez topu filelerle buluşturdu,  ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
 
Almanya, 43. dakikada Toni Kroos’un ceza sahasının dışından yaklaşık  20 metreden attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
 
İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip 57. dakikada Khedira’nın  ortasında ceza sahasında topa yükselen Gomez’in şık kafa golüyle skoru 2-0 yaptı.  Bu gole İngiltere 61. dakikada Harry Kane’nin golüyle cevap verdi ve durumu 2-1’e  getirdi. Çekişmeli geçen maçta konuk ekip 74. dakikada Jamie Vardy ile şık bir  gol daha buldu ve 2-2’lik eşitliği sağladı.
 
Kalan dakikalarda önemli gol pozisyonları yakalayan İngiltere 90+1’de  köşe vuruşu sonrasında Dier’in attığı kafa golüyle karşılaşmadan 3-2 galip  ayrıldı.
 
-Maçtan notlar
 
-Karşılaşma öncesinde Brüksel'de meydana gelen terör saldırılarında  hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İki takım da  maça siyah bantla çıktı.
 
-Stada girişte ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Statta ve  çevresinde toplam bin 500 polis görev yaptı.  Stada giriş yapan gazetecilerden  akreditasyon kartlarının yanı sıra kimlik kartlarını da göstermeleri istendi.  Ayrıca gazetecilerin girdiği kapıda kurulan çadırda modern x-ray cihazlar  kullanıldı ve özel eğitilmiş köpekler görev yaptı. Gazetecilerin çantaları da  aranırken, seyircilerin giriş  yaptığı kapılarında da güvenlik önlemlerinden  dolayı uzun kuyruklar oluştu.
 
-Maç başlamadan önce Alman Milli Takımı'nın taraftar kulübü tarafından  “2015’in milli oyuncusu” seçilen Mesut Özil’e madalya verildi. Alman Milli  Takımı’nın orta saha oyuncusu Özil 2011, 2012 ve 2013’ten sonra 4. kez bu ödüle  layık görüldü.
 
-Beşiktaş’ta forma giyen Mario Gomez karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve  79. dakika oyunda kaldı. Galatasaray’da oynayan Lukas Podolski ise 74. dakikada  oyuna dahil oldu.
 
-Karşılaşmada Alman Milli Takımı’nda oynayan Türk asıllı oyuncular  Mesut Özil ve Emre Can ilk 11’de başladı ve doksanar dakika mücadele etti.
 
-İngiliz kaleci Jack Butland, Toni Kroos’un attığı gol sonrasında  sakatlandı ve yerini Fraser Forster’e bıraktı.