Mustafa Cengiz'den bomba açıklama: Emre Belözoğlu muhatabım değil

Mustafa Cengiz'den bomba açıklama: Emre Belözoğlu muhatabım değil
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, İrfan Can Kahveci transferiyle ilgili ve gündeme dair flaş açıklamalar yaptı. İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

"BİZ BU YOLDAN AYRILIRSAK..."
Bu ülkede mütevazi görünme, gerçek sanırlar! Siz ne kadar saygılı, efendi ve hukuk içerisinde kalmaya çalışırsanız, geri kalmış bir takım insanlar ve kesimler, sizi zayıf ve temsilden uzak görür! Size akıl vermeye başlarlar! Akıl, akıldan üstündür, 10 yaşındaki çocuktan bile akıl alabilirim ama siz devamlı olarak, hukuk içinde kalmak isterken, sizi küçük görürler! Hırsızlık yapmazsanız, belki evdekiler de sizi küçük görecek ama doğru yoldan ayrılmayın! Bize bunu öğrettiler. Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a sesleniyorum, doğru yoldan ayrılmayın. Biz bu yoldan ayrılırsak, başka sorunlar çıkar.

"BİZ ARTIK BIKTIK YA"
TFF doğru yola girmeli. Bizim yolumuza değil, doğru yola girmeli. Galatasaray olarak doğru işler yapıyoruz. Yapılamayacak taleplerde bulunmadık, kendimiz için taleplerde bulunmadık. Maç saati 16:00'ya alınmış, Kasımpaşa yazılı başvurmamızı istedi, yayıncı kuruluşa da başvurduk. Gelir kaybı olmasına rağmen yayıncı kuruluş kabul etti, yayıncı kuruluşa teşekkür ettim. Beşiktaş'ın da bu talebi olursa, kabul edebileceklerini söylediler. Bu oyun mertçe oynansın. Biz bıktık ya!

"ÖYLE BİR HAVA VAR Kİ SANKİ YENİLDİK"
Fenerbahçe maçı ne oldu? Beyin ameliyatı geçirdim de bilmiyorum. Bizim taraftarda öyle bir hava var ki sanki yenildik, dayak yedik? Arkadaşlara da dedim ama 'Pusudan atışlar başlar.'

"VERİLEYDİ GOLÜNÜZ, BİZİM DE PENALTIMIZ VERİLMEDİ"
Alanya maçında yenildik, 5 dakika daha olsa ne olurdu? Penaltı verilse ne olurdu? Biz bunları öne almadık. Ancak görüyoruz ki rakibimiz yenilgiyi örttü, 'Vay bizim golümüz verilmedi.' Yav verileydi golünüz, bizim de iki penaltımız verilmedi. Hakemlerden en çok zararı biz gördük.

"EYY ALİ KOÇ, BUNU SEN YAZDIRDIN"
17 kulüp hakemler için bize birlik oldunuz. Bildiri yayınladınız, 'Hakemler de insandır, hata yapabilir' dediniz. Eyy Ali Koç, bunu sen yazdırdın. Bazı hakemler bize düzenli hata yapıyor. Ne Ulusoylar, ne işi bitirmeye çalışanlar gördük. Allah yollarını açık etsin.

"MARCAO'YA TROLL RAKİP HESAPLAR SALDIRIYOR"
Marcao'ya yapılan hakaretler, eşine hakaretler... Bazı troll hesaplar, rakip hesaplar. Bizim aleyhimize yapılan hesaplar da troll hesaplardan. Bizim taraftarımız olmayan ama bizim taraftarımız gibi gözüken hesaplar var. Bunları biliyoruz, bununla ilgilenen ciddi ekipler var, ücreti ödenen... Dün de deklare etmişler, Allah şaşırtıyor demek. Ben istifa ederim ama yasalar izin vermiyor. 52 bin kez söyledim, bıktım! 'Bize serum anlatma' diyor, ne serumu ya? Bunları yapmayın artık. Biz bu taraftar için varız.

"KİMSEDEN KORKMAM, ALLAH'TAN BAŞKA"
Rakip takım başkanının meclis idare memuru gibi dolaşması hoşuma gitmedi. Emniyet gibi dolaşıyor. Alkıştan rahatsız olmuşlar. Allah Allah... Sen geldin, bizim evimizde şakır şakır alkışladın ve bir de benim alkışlamamı istedin. Allah Allah, bu nasıl mantalite? Bu kafa yapısıyla hiçbir yere ulaşamazsın. Böyle kalitesizlik olmaz. Kimseden korkmam, Allah'tan başka. Ciddi söylüyorum, biz Fenerbahçe'ye yenildik diye düşündüm. Yapmayın arkadaşlar, yazımızı kışa çevirmeyin.

"EMRE BELÖZOĞLU MUHATABIM DEĞİL"
"İrfan Can konusunda kimseyi suçlamadım. Biz sadece transferle ilgili sorular sorduk. Hiçbir zaman hakaret etmedim, suçlamadım. Ben sadece sordum. Ben Sadece sorular sordum, TFF'ye sordum, rakibe sordum. Bana 10 milyon € dediniz, şimdi 7 milyon € diyorlar. O zaman arada uçurum yok neden benimle pazarlık etmedin? Emre Belözoğlu muhatabım değil. Galatasaray'a hizmet etmiş birisi. O ne dedi, bu ne dedi diye bakamam. Abdurrahim Bey, kendi duyguları içinde bir şeyler söylemiş olabilir. Demek onun da bildikleri var."

"MERT OLUN, APTAL DEĞİLİZ"
Bu derbi öncesi istihbarat aldık. Konuştuklarımız, bildiklerimizin %5'i. Kavga çıksın istemiyoruz. Taraftarımız fizik tepki versin istemiyoruz. 'Bunlar kim?' dedik, bizi durduruyorsunuz. Bence TFF'den bir yetkili, rakip kulübe sözlü olarak 150 kişi sağlık çalışanı alabilirsiniz' dedi. Duymadım, bilmiyorum. TFF ile yazışmam var, olaydan çıkardığım özet bu. Kontrol edemediler, 150 kişi oldu 3 bin kişi. Sadece 1907 değil, diğer tüm localarda insan vardı. Çocukça savunma yapmasınlar, mertçe desinler ki 'Şifre 1907'ydi. 1907 diyen herkes girdi.' Ben mertlikten yanayım, biz aptal değiliz.

"TFF'DEN SEVK OLSA HAPİS CEZASI ALIRLARDI"
TFF sevki seyirciden yapmadı! Yoksa hapis cezası alırlardı ve yöneticilikleri bitecekti. 2,500 kişinin cezası 72 bin TL! Ben öderim cebimden o zaman! Neden yapmıyorum? O PFDK aptal mı? Saha olaylarından sevk etmiyorlar. İkinci Başkanıma saldırıldı. Ya bir şey olsaydı, bunun bedelini kim ödeyecekti? Ondan sevk etmedi!

"HİÇ KÜFÜR ETMEYEN VAR MI ARANIZDA?"
PFDK önüne gelen dosya için karar veriyor. Tahkim de PFDK'dan önüne gelen için karar veriyor. Arda Turan bu görüntüleri kendi hesabından mı yayınladı? Arda Turan nasıl sevk edildi? Daha önce Beşiktaş olayı var, ceza veremediler? Kim bunu sevk ediyor? Çok acı arkadaşlar. Arda'nın olayı yanlış ya da doğru ama sevk edilmemeliydi. Bunu tasvip etmiyorum, Arda da etmez. Hiç küfür etmeyen insan var mı aranızda? Küfür etmeyen varsa, Arda'yı yargılasın! TFF'ye ve Hukuk Kurulu'na söylüyorum. Yaptığınız ayıp, böyle TFF yönetilmez. Verin bana cezayı. 72 Bin TL ceza verdiniz. Başakşehir maçında açıklama yaptık diye 50 bin bana, 100 bin kulübüme verdiler.

"TATLI'YI İSTEDİM, DESTEKLEDİM"
Serdar Tatlı'nın MHK Başkanı olmasını istedim, destekledim. Ben yapmadım, hayatımda da yan yana gelmedim. Bir kere seminere katıldım, katılan tek başkan oldum ve utandım. Herkes gelecek sanım, acemilik yaptım. Orada tanıştım ve tokalaştım. Zekeriya Bey de düzgün bir insandı. Ancak iş öyle bir hale geldi ki, güvenim kalmadı.

"BİR HAKEM VAR, ONU BEKLİYORUM"
Hakemleri baskı altına almak için konuşmuyorum. İsim verirsem yine diğer kulüpler birleşir. Benim taraftarım biliyor o hakemleri. Hele bir hakem var, onu bekliyorum. Kaleci topu eline alınca saydım, 6, 16, 36... Aynı hakem bakalım bizim maça gelince ne yapacak? 6'dan sonra 7 var mı göreceğiz.