"6 günde 3 maç oynamak kolay değil"

"6 günde 3 maç oynamak kolay değil"
Güncelleme:

Chelsea'nın Belçikalı yıldızı Eden Hazard'ın haftasonu sahada olup olmayacağı merak konusu.

Haftasonu oynanan West Bromwich Albion karşılaşmasında sakatlanan ve çarşamba günü Chelsea'nin Sunderland'i deplasmanda 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada yer alamayan Eden Hazard'ın durumu merak konusu.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Chelsea teknik direktörü Antonio Conte, taraftarları sevindirecek detaylar verdi.. 3-4-3 sistemine geçildikten sonra çok iyi performans ortaya koyan Chelsea'nin en önemli parçalarından olan Hazard, cumartesi günü Crystal Palace'a konuk olacak takımında kadroda yer alabilecek. Fakat, Hazard'ın kondisyonunun ilk 11'de olup olmayacağında etken olacağını belirten Conte, Belçikalı yıldızın maça yedek kulübesinde başlayabileceğinin sinyalini verdi.

Yoğun maç takvimi hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, ufak çaplı bir rotasyon yapabileceğini söyleyererek, "6 günde 3 maç oynamak kolay değil. Sadece Hazard değil, diğer oyuncuların da kondisyonları hakkında bir karar vermem gerekecek. Durumu en ince detayına kadar düşünüp yarın kararımı vereceğim." dedi.

"Çin tehlikesi" 
Ocak ayında 52 milyon sterlin karşılığında Çin'in Shangai SIPG takımına transfer olması beklenen Oscar'ın takımdan ayrılabileceğini doğrulayan Conte, Çin piyasasının sadece Chelsea değil, dünyadaki her takım için bir tehdit oluşturmaya başladığını söyledi. "Premier League bence şu anda dünyanın en iyi ligi ve burada oynadığınız için kendinizle gurur duymalısınız" diyen Conte, oyuncuların kupaları mı yoksa parayı mı seçmesi gerektiği soruya cevap olarak ise "Bence her oyuncu kendi geleceğinin sahibi ve buna ben yorum yapamam." dedi.

Premier League'de en yakın takipçisinin 6 puan önünde zirvede bulunan Chelsea, cumartesi günü Crystal Palace karşısında galibiyet serisini 11 maça çıkarmayı hedefliyor.