Elon Musk'tan Twitter'da bir tepki toplayan karar daha

Elon Musk'tan Twitter'da bir tepki toplayan karar daha
Güncelleme:

Elon Musk yönetimindeki Twitter, esrar reklamlarına izin veren ilk büyük sosyal medya şirketi oldu.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, iş insanı Elon Musk'ın satın almasından beri gittiği değişikliklerle gündemden düşmüyor. Son olarak uygulama, "Gelecekte, sertifikalı reklamcılar, reklam kreatiflerinde paketlenmiş kenevir ürünlerine yer verebilir" açıklamasında bulundu.

TRT Haber'in aktardığına göre; daha önce esrar reklamcıları, reklamlarında herhangi bir ürün gösteremez ve satışlarının tanıtımını fiilen yapamazdı. Ancak Twitter'dan yapılan son açıklamada "Esrarla ilgili ürün ve hizmetler için sahip oldukları ve işlettikleri web sayfalarına ve e-ticaret deneyimlerine sorumlu bir şekilde bağlanmaya devam edebilirler" denildi.

TWITTER TARAFINDAN LİSANSLANMASI GEREKİYOR

Twitter'da esrar ürünlerinin reklamını yapmakla ilgilenen şirketlerin uzun bir kural listesine uyması da bekleniyor. Ürünün Twitter tarafından lisanslanması ve önceden yetkilendirilmesi gerekiyor.

Diğer politikaların yanı sıra yalnızca lisanslı oldukları yetki alanlarını hedeflemesi ve 21 yaşın altındaki kişileri hedeflemekten kaçınması şartı bulunuyor.

Elon Musk yönetimindeki platformun bu kararına, belirtilen önlemlere rağmen sosyal medyada birçok kullanıcı tepki gösterdi. Uyuşturucu etkisi olan bir maddenin tanıtımını yapmanın legalize edilmesi eleştirildi.