Ak Parti’de Davullu Temayül Yoklaması

Ak Parti’de Davullu Temayül Yoklaması

AK Parti Çanakkale teşkilatında milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Aday adayları, delegeleri davul ve klarnetle karşıladı.AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler önce...

AK Parti Çanakkale teşkilatında milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Aday adayları, delegeleri davul ve klarnetle karşıladı.

AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Çanakkale Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde yapılan temayül yoklamasına aday adaylarından halen milletvekili olan İsmail Kaşdemir, eski il başkanı Muzaffer Kutlu, eski kadın kolları başkanı Julide İskenderoğlu ve gençlik kolları başkanı Orçun Oktay, parti tüzüğü gereği katılmadı. Diğer 28 aday adayı ise yoklamada hazır bulundu.

AK Parti il Başkanı Erdener Can, “Temayül yoklamasını bugün Ankara’dan gelen komisyon üyelerimiz nezaretinde gerçekleştiriyoruz. Ben, 20 Şubat’ta adaylık başvurusu sona erdikten itibaren, 8 günlük kısa zamanda teşkilatlarımızı gezen, centilmence, tatlı bir rekabet içinde, partimize yakışır olgunluk içinde yarışan aday adayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Çanakkale’miz için, partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aday adayı Ayhan Gider, “Genel seçimlerde aday olacak kişilerle ilgili temayül yoklaması yapıyoruz. Ben inanıyorum ki 32 aday adayından temayüle katılan 28’i de birbirinden üstün insanlardır. Teşkilatımız en doğru kararı verecektir” diye konuştu.

Aday adayı Erdoğan Madak, “Bu temayül yoklamasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Demokratik bir ortamda yapılıyor. Memleketimiz için, bütün arkadaşlarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

Aday adayları, ‘Kadına şiddete karşı’ hazırlanan bir bildirinin altına da imzalarını attı. Otele gelen delegeleri ise, kapı girişinde davul ve klarnetle karşılandı. Aday adayı Mehmet Özkurnaz, çalgıcılardan istekte bulunarak, ‘harman dalı’ oynadı. Temayül yoklaması akşam saatlerine kadar sürecek. Oy kullanılan sandıklar, açılmadan AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek.