Bahamalar'da 2 Türk sır oldu

Bahamalar'da 2 Türk sır oldu

Mardinli 2 kuzen 3 yıl önce gittikleri adalarda sır oldu

Mardin Dargeçitli 25 yaşındaki Veysi Oral ve 36 yaşındaki kuzeni Hüseyin Özkan, turist olarak Bahama Adaları’na gittiler. Oral ve Özkan’dan 3 yıldır haber alamayan aile, yakınlarının suç örgütleri tarafından kaçırıldığını iddia ediyor.

Özkan’ın kardeşi Ramazan Özkan: “9 kez Bahamalar’a ve Küba’ya gittik. Türkiye, Bahamalar ve İnterpol yetkilileriyle görüştük. Son olarak Miami polisi bizi arayarak Hüseyin Özkan’ın nüfus cüzdanının okyanusta bulunduğunu haber verdi. Kayıplarımızın bulunması için Dışişleri Bakanı’ndan destek istiyoruz”

Askerliğini Tunceli’de 15 ay komando olarak yapan Mardinli Veysi Oral (25), bir süre inşaat ve tekstil sektöründe çalıştıktan sonra yurtdışında hem yaşamak hem de çalışmak için nereye gidebileceğini araştırdı. İnternet üzerinden yaptığı araştırma sonunda Bahama Adaları’na gitmeye karar verdi. Yanına 36 yaşındaki kuzeni Hüseyin Özkan’ı da aldı. İki kuzen Mardin’in Dargeçit İlçesi’nden yola koyuldu ve 20 Şubat 2012’de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçakla Küba’ya gitti. Beş gün Küba’da kalan kuzenler Orta Amerika ülkesi Bahama Adaları’na geçtikten sonra ortadan kayboldu.

3 YIL OLDU, HABER YOK

Uzun süre Veysi ve Hüseyin’den haber alamayan aileler kayıp başvurusunda bulundular. Ancak, başvurularını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Reşit kişilerin kendi rızasıyla bulunduğu yeri terk ettikleri” gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bunun üzerine Oral ve Özkan’ın yakınları; Türk Dışişleri Bakanlığı, İnterpol ve Küba Konsolosluğu ile temasa geçti. Sonuç alamayan aileler soluğu Bahamalar’da alıp oradaki basın yayın araçlarından kayıplara çağrıda bulundu. Aradan geçen 3 yılı aşkın sürede kayıp kuzenlerden hiçbir haber çıkmadı.

BDP SORU ÖNERGESİ VERDİ AMA...

Çocuklarından haber alamayan Oral ve Özkan aileleri, kayıp 2 gencin durumunu geçen yıl Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) bildirerek yardım istedi. Oral ve Özkan’ın yakını Nayif Gümüş BDP’ye yaptığı başvuru dilekçesinde, Bahamalar’ın Nassau şehrine gelen 2 akrabasını Nassau Havaalanı’ndan havaalanı işçisi Kevin Giggins ve Anton Semor adlı kişilerin karşıladığını belirtti. Gümüş, Oral ve Özkan’ın 1 Mart’ta Freeport şehrindeki Royal İslander Oteli’ne yerleştiklerini ifade etti. Otelde Kevin Giggins’ın kendisine ‘Çocuklar böbreklerini satmak isterler mi?’ diye sorduğunu aktaran Gümüş, “Ben de hayır dedim, böyle bir şeyi bir daha duymayayım’ dedim” iddiasında bulundu. Gümüş başvurusunda, 9 Mart akşamı Kevin Giggins’ın kuzeni Clement Mackenzie’ın Oral ve Özkan’ı otelden aldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamadıklarını belirtti. BDP 2 gencin kaybolmasını soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı, ancak önergeye bir yanıt verilmedi.

NÜFUS CÜZDANI OKYANUSTA BULUNDU

Ağabeyi Hüseyin Özkan ve kuzeni Veysi Oral’ın bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Ramazan Özkan şimdiye kadar bulundukları girişimlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Ağabeyim çalışmak ve turistik amaçlı gitti. Onlardan uzun süre haber alamayınca Türkiye, Bahamalar ve İnterpol yetkilileri ile sayısız kez temasa geçtik. Tam 9 kez Bahamalar’a ve oradan Küba’ya geçtik. Bahamalar devlet yetkilileri kayıplar için özür dileyip en kısa sürede bulunacağını söylediler. Son olarak Miami polisi bizi arayarak Hüseyin Özkan’ın nüfus cüzdanının okyanusta bulunduğunu haber verdi. Ağabeyim ve kuzenimin insan tacirleri ve uyuşturucu çeteleri tarafından kaçırıldığını düşünüyorum. Kayıplarımızın bulunması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan destek istiyoruz.”

‘ORGAN KAÇAKÇILARI TUTUYOR’

Kayıp gencin Diyarbakır Bismil İlçesi’ne bağlı Ahmetli Köyü’nde imam olan ağabeyi Yusuf Oral (32) ise, “Kardeşim hep yurtdışında yaşamak istiyordu. Bahama Adaları’na seyahat ve iş bulmak için gitti. Son olarak Küba’dayken aradı daha sonra irtibatımız kesildi. Bahamalar’a gittiğine dair bilet kayıtları var. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen bulamadık. Babam Mehmet 2 ay önce vefat etti. Tek hayali son kez Veysi’yi görmekti ama gözleri açık gitti. Kardeşim ve kuzenimin yaşadığı umudunu taşıyoruz. Çünkü başlarına bir şey gelmiş olsaydı kötü haber tez gelirdi. Kardeşimin organ, insan ve uyuşturucu tacirleri tarafından tutulduğunu tahmin ediyoruz” dedi.