Bahçeli'den Erdoğan'a çok sert açıklama !

Bahçeli'den Erdoğan'a çok sert açıklama !

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de birçok çevrenin her gün 'Hepimiz Ermeniyiz' dediklerini ifade ederken, "Ben de diyorum ki; Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır. Bu, büyük bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanlığı adaylığından hemen çekilmelidir" dedi.

Bahçeli, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ı makamında ziyaret etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, 30 Mart Mahalli İdareler seçimelerinin hala kesin sonuçlarının açıklanmaması ve bazı bölgelerde seçim tekrarı ile ilgili değerlendirme yapmasını istedi. Bahçeli, şöyle konuştu:
"30 Mart'ta yapılmış olan Mahalli İdareler seçimleri büyük bir çoğunlukla huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmiştir. Ancak önemli bir bölüm dışında kalan kısımlarda tartışmalar, çalınan oylar, şaibeler sebebiyle itirazlar yapılmıştır. Bu itirazlar nedeniyle seçim sonuçlarının geç sonuçlandığına şahit olmaktayız. Bunları Yüksek Seçim Kurulu biran evvel tamamlayıp, belediye başkanlarının görevlerinin başına gelmelerini temin etmeli, arkasından da iptal edilmiş belediyeler için de tekrar 1 Haziran'da yayılacak seçimlerde her türlü hileye hurdaya, bir takım oy çalmalara, şaibelere fırsat vermeyen tedbirleri bugünden almalıdır."

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI TARTIŞMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmelerin sorulması üzerine şöyle konuştu:
"Malumunuz 29 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili belirli bir hazırlık dönemi olarak kabul ediliyor. Çünkü yasaya göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin, görev sona erdiği için 60 gün önce seçim çalışmalarının başlatılması lazım. Şimdi aday çalışmaları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, aydınlar, bazı isimler üzerinde tartışma yapmak suretiyle Türkiye bir Cumhurbaşkanı adayı belirleme tartışmasını sürdürmektedir. Bunu sabırla beklemek lazım."

BAŞBAKANLIK MAKAMI OLARAK SÖYLEMEYE BAŞLADI

Bahçeli, gazetecilerin dün Başbakanlık resmi internet sitesi aracılığı ile Ermeniler konusunda yapılan açıklamanın hatırlatılması üzerine, bu konuda parti olarak geniş kapsamlı bir açıklama yaptıklarını hatırlattı. Bahçeli, "Dün çok ayrıntılı bir açıklama yapmıştım, bugün aynısını tekrar ediyoruz. Çok büyük hata olmuştur, yanlış olmuştur. Bugün için 24 Nisan münasebetiyle Amerika Birleşik Devletleri Başkanının yapacağı açıklamaları beklediklerini söylemektedirler. Hepsini duyacağız, bekleyeceğiz, dinleyeceğiz bakacağız. Ama bir tek şey söylemek istiyorum. Türkiye'de bir çok çevreler her gün 'hepimiz Ermeniyiz' diyorlardı. Ben de diyorum ki; Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır. Bu büyük bir talihsizliktir. Cumhurbaşkanlığı adaylığından hemen çekilmelidir" dedi.
Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye şehrin altın anahtarını verdi, teşekkür konuşması yaptı.