Bozcaada Kaymakamlığı: Bayramda Rezervasyonsuz Gelmeyin

Bozcaada Kaymakamlığı: Bayramda Rezervasyonsuz Gelmeyin

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege'deki gözde turizm merkezi Bozcaada'da, Ramazan Bayramı öncesinde konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Kay...

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege'deki gözde turizm merkezi Bozcaada'da, Ramazan Bayramı öncesinde konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Kaymakamlık, web sitesinden, rezervasyonsuz ziyaretlerin ulaşım, konaklama ve yiyecek ihtiyacı açısından problem doğurabileceği duyurusu yaptı.

Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada'da Ramazan ayı boyunca süren durgunluk Ramazan Bayramı'yla birlikte yerini hareketli günlere bırakıyor. Tatilciler Bozcaada'nın güzelliklerini yaşayabilmek için günler öncesinden rezervasyonlarını yaptırdı. Adadaki konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, Belediye Başkanı DP'li Mustafa Mutay ve Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği (BOZTİD) Başkanı Yahya Göztepe, 2011 yılındaki izdihamın tekrarlanmaması için toplantı yaptı.

ÖNEMLİ DUYURU

Toplantıda alınan kararlar Bozcaada Kaymakamlığı'nın web sayfasından 'Önemli Duyuru' başlığıyla yayınlandı. Duyuruda, “Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediye Başkanlığı ve BOZTİD yapmış olduğu toplantıda, Bozcaada'da bulunan konaklama tesislerinin Ramazan Bayramı tatili için yüzde 95 doluluk oranına ulaştığı, rezervasyon yaptırılmadan yapılacak ziyaretlerin ulaşım, konaklama ve yiyeek ihtiyaçları açısından problemler doğurabileceği öngörülmüştür. Ramazan Bayramı tatilini Bozcaada'da yapmayı planlayan misafirlerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti ve dikkati göstermeleri önemle rica olunur” denildi.

2 YIL ÖNCE BÜYÜK SIKINTI YAŞANMIŞTI

Çanakkale Boğazı'nın 12 mil güneyinde yer alan ve Türkiye'nin köyü bulunmayan tek ilçesi özelliğini taşıyan, 91 pansiyon, 57 otel, 2 bin 500 yatak, 54 restoran, 17 cafe, 6 çay bahçesi, 1 pastane, 1 bar ve 7 büfesi bulunan Bozcaada'ya, 2011 yılındaki 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için gelen 30 binden fazla kişi, konaklama, yiyecek sıkıntısı çekmiş, sahillerde yatmak zorunda kalmıştı.

BG(İÖ/CK)