‘bu İşin Sonu Mahkemede Biter’

‘bu İşin Sonu Mahkemede Biter’

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir yasasından memnun olduğunu fakat mal paylaşımı konusunda bazı soru işaretleri olduğunu ve bu sürecin sonunun mahkemede biteceğini belirtti.

- Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir yasasından memnun olduğunu fakat mal paylaşımı konusunda bazı soru işaretleri olduğunu ve bu sürecin sonunun mahkemede biteceğini belirtti.

Büyükşehir başkanlarının yasaları uygulaması halinde beleidyelerin belli bir yerlere geleceğini kaydeden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, büyükşehir yasasından memnun olduğunu söyledi. Özel İdarelerin ve köylerin taşınır yada taşınmaz mal varlıklarının devri konusunda ciddi endişeleri olduğunu dile getiren Çerçioğlu, “Büyükşehir başkanlarının yasaları uygularsa yasalar kağıt üzerinde kalmaz ise kafalar değişirse belediyeler belli bir yere gelir. Büyükşehir yasasına karşı değilim. Çünkü kentlerin en önemli sorunları çevre ve imar konuları tek elden hareket edilmediği müddetçe çözüme kavuşmaz. Fakat büyükşehir konusunda kapatılacak olan özel idarelerin ve köylerin mallarının paylaşımı sorunu var. Bütün köylerin borçları büyükşehire devredilecek fakat taşınır ve taşınmaz mal varlıkları Vali yardımcılığı başkanlığında oluşacak bir heyet tarafından taksimi yapılacak. Bu heyette bende olacağım ama ben tek başıma kalacağım. Borçlar kime devrediliyorsa taşınır yada taşınmaz mal varlıkları da oraya devredilmeli. Yada mal varlıklarını kim alırsa bu köylerin borçları da onlara havale edilmeli. Şuanda köyler bu mal varlıkları sayesinde bir şeyler yapılabiliyor. Buralar bize verilsin ki bizde bu mal varlıklarıyla o köylere bir şeyler kazandırmaya devam edelim. Özel idareye ait araçlar ve binalar içinde aynı şey geçirli. Borçlar bize kalıyor mallar paylaşılıyor. Bu işin sonu mahkemede biter” dedi.

'ZAMANI GELDİĞİNDE PRJELERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Büyük şehir yasası ile Aydın’dan çok umutlu olduğunu da kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Biz bir yıl önceden büyükşehir için planlarımızı yapmaya başladık. Sağolsun benim genel başkanım benim önümü açtı. Ve bizde bugün itibari ile Aydın’ın tarım, turizm, alt yapı ulaşım gibi konularda fizibilite çalışmalarını yaptık. bizim büyükşehir ekibimiz harıl harıl çalışıyor. Bende hergün 18 saat bu iş için mesai yapıyorum. Buharkent’ten Didim’e kadar büyükşehir konusunda çok önemli projelerimiz var. Zamanı geldiğinde bu projelerimizi tek tek açıklayacağım. Kısacası 30 Mart sabahı ne yapacağımızı bilmemiz gerekli. Ne yapacağımızı bilemeseniz bir yanınız gider. Ben rahatım. 30 Mart sabahı benim kapımda 5 Bin 500 kişi olacak bunların maaşını ödemek benim için sorun değil, fakat bu kadar insanı nerde barındıracaksın. İlçelerde aracın binan olmazsa ben o kadar kişiyi nerde oturtacağım. Neyle hizmet götüreceğim. Bina ve araçlar eskide olsa yenide olsa bizim bu geçiş sürecini sorunsuz geçirmemiz için o mal varlıklarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.